• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ban Ki-Moon: İran çok önemli bölgesel bir güçtür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEW YORK-Birleşmiş Milletler Genel Sektereri Ban Ki-Moon, Cenevre 2 barış konferansına katılacak ülkeler arasında İran'ın olmamasına itiraz ederek, 22 Ocak'ta yapılacak olan konferansa İran'ın katılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sektereri Ban Ki-Moon İran'ın son derece önemli rol üstlenebileceğini belirterek, "Çünkü İran çok önemli bölgesel bir güçtür. Mantıklı, pratikte iş görür olan ve gerçekçi çözüm istiyorsak İran'ın mutlaka bu toplantının bir parçası olması gerekiyor" sözleri dünya basınında yerini aldı.

Cenevre 2 Suriye barış konferansının davetiyelerinin hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Ban, bazılarının İran'ın konferansa katılmasına itiraz ettiklerini ancak bu meselenin derhal çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

Cenevre 2 Suriye barış konferansına İran'ın katılmasına karşı çıkan sadece Amerika Birleşik Devletleri olarak biliniyor. İran'ın bölgesel güç olduğunun BM tarafından seslendirilmesi, İransız bir barışın mümkün olmayacağının da anlaşıldığının bir göstergesi oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir