• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
Suça eğilimli çocuklar için eğitim semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çocuk Koruma Kanunu kapsamında suça sürüklenmiş ve suça eğilimli çocukların hakları ve bunlara uygulanacak projeler hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin 4 gün sürmesi bekleniyor.

Seminerin açış konuşmasını yapan Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Çakan, 18 yaş altı suça sürüklenmiş çocuklar ile problemli çocukların topluma kazandırılması için 5394 sayılı kanundaki haklarının neler olduğu ve bu konuda yapılması gerekenleri 4 gün boyunca ilgili birimlerdeki personellere aktaracaklarını söyledi.

Çakan, eğitimin genel hedefi Bitlis il genelinde çocuklara yönelik çalışmalar yapan tüm kurum ve kuruluşlarının donanım eksikliğinin giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, çalışma disiplinin ulusal ve uluslar arası kaliteye yükseltilmesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çocuğun çocuk olması nedeniyle uluslararası hukuktan doğan hakları var, doğuştan doğan hakları var, anayasamızın 42. Maddesinde doğan hakları var, hem de özel mevzuattan, Milli Eğitim temel kanununda, teşkilat kanunundan 5395 yasa gereği hakları var. Çocuk bu haklardan mahrum? Bu çocuğa kim rehberlik yapacak bunu kim yönlendirecek? Bunu yapacak olanlar elbette etkili ve yetkili olan kurumlardır. O kurumlarda bizleriz."

Bir koordinasyon ve takipte sıkıntı olduğuna dikkat çeken Çakan, "Bu çocukları ya bizler topluma kazandıracağız, ya da bu çocuklar problemli bir yetişkin birey olarak bizimle ve çocuklarımızla birlikte bu topraklarda yaşayacaktır. Bir çocuğu dahi kurtarmak bizim için bir keyif ve bir zevk olmalıdır. Bizler bir gencimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar huzurlu bir toplum olarak yaşarız." şeklinde konuştu.

Daha sonra eğitim kapsamında seminer veren Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Acar, "Modern çocukluk anlayışı, Çocuk koruma ve adalet sistemi, vaka yönetimi, kapsam ve amaçlar, çocuk adalet sisteminde suç ve çocuk, çocuk adalet sisteminde çocuk iletişimi ve meslek elemanları adalet sisteminde çalışması" gibi konularda bilgi verdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir