• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Vali Cengiz Kızıltepe'de Çev-Gön'ü ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Mardin Valisi Ahmet Cengiz Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar'ı ziyaret ederek çevre duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Mardin Valisi ve beraberindekileri Kızıltepe Çev-Gön başkanı Menduh Çakar, Çev-Gön başkan yardımcısı Şerafettin Turgay, yönetim kurulu üyesi Şemsettin Turgay karşıladı. Vali Cengiz, ilçenin sorunları konusunda Çev-Gön başkanı Çakar'dan bilgi aldı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile beraber Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneğini ziyaret eden Cengiz, çalışmalarından dolayı dernek başkanı Çakar'ı tebrik etmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Vali Cengiz burada yaptığı açıklamada "Kızıltepe önem verdiğimiz bir ilçemiz, sorunlarının çözümü konusunda Kaymakamımız ile sürekli görüşme halindeyiz, sık sık Kızıltepe ilçemize gelerek sorun ve çalışmaları yerinde inceleme çalışıyoruz. Elektrik çalışmalarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor sık sık bunu masaya yatırıyoruz." şeklinde konuştu.

Barış ortamının taçlandırılması adına, her ilçede bir sevgi ormanı kurmaya karar verdiklerini belirten Vali Cengiz, "Her alanda çalışmalarımız devam etmektedir. il ve ilçelerimizde yeşillendirme çalışmalarını başlattık. İçinde bulunduğumuz barış ortamının taçlandırılması adına her ilçemizde bir sevgi ormanı kurmaya karar verdik. Kızıltepe dahil 10 İlçemizde sevgi ormanları tesis edeceğiz. İlimizde memnuniyet oranlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Bırakın alt yapı yatırımlarını ürün yatırımları konusunda da hassasiyet gösteriyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kalbinin kırılmasını yüreğinin incinmesini arzu etmiyoruz." İfadelerini kullandı.

Derneklerini 2007 yılında kurduklarını şu ana kadar ilçenin sorunlarını gündeme taşıdıklarını belirten Çakar ise şöyle konuştu: "Zergan deresinin ıslahı, Taş köprü ve Şahkulubey kümbeti, anızlarla ilgili çalışmalarımız, ilçemizdeki çarpık kentleşme sorunu, ilçemizde fakülte, yüksek okul için Çev-Gön' olarak imza kampanyalarımız bir de ilçemizde sınavların yapılması için çalışmalar yaptık."
(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir