• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
PKK`liler saldırdı mahkeme ceza verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Geçtiğimiz Nisan ayında kutlu doğum broşürleri dağıtırken PKK`li grupların saldırısına uğrayan ve daha sonra haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 öğrenciye ceza verilmesine tepkiler gelmeye başladı.
 
Bilge Gençlik Kulübü üyelerine verilen cezaların hiçbir delile dayanmadığını ifade eden HÜR DER Başkanı Av. Şaban Dalgın, öğrencilere verilen cezanın keyfi olduğunu söyledi.
 
"Verilen cezalar hukuka aykırıdır"
Dosyada öğrencilerin yasaya aykırı gösteri ve yürüyüş düzenlediklerine dair hiçbir delilin bulunmadığını ifade eden Dalgın, "Mahkeme Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilere haksız yere ceza vermiştir. Mahkeme üyelerinden bir tanesinin olayda suç unsuru bulunmadığına yönelik muhalefet şerhine rağmen başkan ve diğer üyenin oy çokluğuyla Bilge Gençlik Kulübü üye ve öğrencilerine örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek şeklinde bir suçlamayla ceza verilmiştir, cezada haksızlık yapılmıştır." dedi.
 
"Olayın herhangi bir örgütle bağlantısı yok"
Kutlu doğum etkinliği için afiş asmak isteyen öğrencilere saldırıda bulunulduğunu ifade eden Dalgın, "İşin içinde herhangi bir örgütsel ve yasadışı olay yoktur. Bir tarafta saldırıya uğrayan Bilge Gençlik üyesi öğrenciler bulunmakta mahkeme heyeti ise, yapılan bu saldırılar karşısında kendilerini savunma zorunda kalan öğrencilere herhangi bir yapının talimatıyla olayların çıkarıldığını gerekçe göstererek cezalandırma yoluna gitmiştir." şeklinde konuştu.
 
"Verilen kararın amacı kaos çıkarmak mı?"
Verilen cezaların hukuka aykırı bir durum teşkil ettiğini ifade eden Dalgın, "Mahkeme heyetinin vermiş olduğu karar haksız, hukuka aykırı bir karardır. Bu kararların amacı bölgeyi alevlendirerek, insanları galeyana getirmek olabilir. Sanıkların avukatı olmam hasebiyle de mahkemenin bu kararla yetinmeyeceğini gözlemledik. Mahkeme heyeti, devam eden duruşmalarda aynı şekilde hukuka aykırı kararlar alabileceğini göstermiş bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
 
Dalgın son olarak, halkın bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini ve verilen hukuksuz kararın Yargıtay tarafından onanmayacağını umduklarını söyledi.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Nisan ayında kutlu doğum programı düzenlemek isteyen Bilge Gençlik üyesi öğrencilere PKK/BDP`li gruplar tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, saldırılarda 4 öğrenci bıçak darbeleriyle yaralanmıştı.
(M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir