• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batmanlı öğrenciler, "taşımalı eğitim" istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kuyubaşı TOKİ arkası Batman Üniversitesi yolu üzerinde kalan Batman İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okullarının şehiriçi merkezine çok uzak olmasından dolayı bu soğukta hergün yürüyerek okula gidip geliyor. Maddi imkansızlık yüzünden servis tutumadıklarını belirten öğrenciler, yetkililerden "taşımalı eğitim" istedi.

Soğuk havalarda kilometrelerce yürüyerek ancak okula giitiğini belirten öğrenciler, yol boyunca köpeklerin ve tehlikeli kişilerin saldırısına maruz kaldıklarını söylediler. İmam Hatip Lisesinde okumak için ailelerinin zor şartlar altında çok fedekarlık yaptığını ve okullarının evlerine çok uzak olmasının kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden öğrenciler, yetkililerin seslerini duymasını istedi.

"Köpeklerin saldırısına uğruyoruz"
Okulunun evlerine uzak olması yüzünden çok zorlanarak okula gidip geldiğini söyleyen öğrencilerden Yunus Orak, "Evim okula çok uzak olduğu için okula gidip gelmede çok zorlanıyorum. O yüzden yetkililerden 'taşımalı eğitim' istiyorum. Okula geldiğimiz zaman bu sefer ise sürekli elektrik kesintileriyle karşılaşıyoruz. Okulda çok üşüyoruz. Okula yürüyerek geldiğimiz zaman çok üşüyoruz. Her yer kar ve köpeklerle doludur. Her ne kadar eve gittiğimizde köpeklerin saldırısına uğruyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz." dedi.

"Yetkililerden yardım istiyoruz"
Okullarının evlerine kilometrelerce uzak olmasından dolayı yetkililerden "taşımalı eğitim" isteyen İslam Tuna, "Okulumuz çok uzak olduğu için 'taşımalı eğitim' istiyoruz. Evimizden okula gelene kadar çok zorlanıyoruz. Sabahları çok soğukta okula geldiğimiz zaman da bu sefer köpekler bize saldırıyor. Servislerde buraya gelmiyor. Maddi imkansızlık yüzünden ailelerimiz de servis tutamıyor. Yetkililerden yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu soğuklarda gidip geldiğimiz zaman hastalanıyoruz"
Okullarının şehir merkezinden çok uzak olmasının kendilerine sorun teşkil ettiğini vurgulayan Musap Aslan, "Öncelikle yetkililerden 'taşımalı eğitim' istiyoruz. Çünkü okulumuz şehirden çok uzaktadır. Bu bizim için büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu kış mevsiminde evlerimize ve okulumuza yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Bu soğuklarda gidip geldiğimiz zaman hastalanıyoruz. Ailelerimiz imkansızlıktan dolayı dahi bizleri buraya gönderiyor. Yetkililerden bizlere sahip çıksın istiyoruz. Sırf ortamı düzgün ve dini bir eğitim veriliyor diye ailelerimiz bizleri imam hatiplere gönderiyor. Bizde imam hatip lisesine geliyoruz ama burası evlerimize çok uzaktır." diye belirtti.

"Sırf imam hatip lisesine gitmek için bu kadar zorluklara katlanıyoruz"
Kar ve kış soğuğuna rağmen imkansızlık yüzünden okula gidip geldiğini dile getiren Muhammed Said Direkçi ise, "Bizim sorunumuz kara ve kış soğuğunda yürüyerek okula gelip gitmektir. Servis tutmak için ailemizin de maddi imkanı yoktur. Sırf imam hatip lisesine gelmek için bu kadar zorluklara katlanıyoruz. Durumumuz yoktur ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Yürüyerek okula geldiğimiz de köpekler sürü halinde bize saldırıyor. Yetkililerden bizlere taşımalı bir araç göndermesini istiyoruz." Diye kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir