• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
İBB'nin 25. Okulu Başakşehir'de açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Başakşehir'de KİPTAŞ (İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ) tarafından yapımı tamamlanan İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu açıldı. Açılışa Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Ünal Kaçır, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin yanı sıra Mustafa Erdoğan'ın ailesi katıldı.

Başakşehir'e 2 milyar 733 milyon TL'lik yatırım
İstanbul'a yapılan yatırımların, 33 milyarı ilçe belediyelerine olmak üzere, 60 milyar TL olduğunu ifade eden Topbaş, sadece Başakşehir'e yapılan yatırım miktarının ise 2 Milyar 733 milyon TL olduğunu söyledi. Başkan Topbaş, "Başakşehir kurulurken buraya metro geleceğini kimse düşünemezdi. Bununla da kalmayacak, kuzeydeki bir havaalanıyla iletişim kuran bir metro ağıyla entegre olmak suretiyle İstanbul'un her noktasına erişebilecek. Başkanı olduğum Dünya Belediyeler Birliği'ne bağlı Belediye Başkanları, (Amsterdam, Rotterdam gibi) İstanbul'dan birçok modeli kendilerine örnek alıyorlar. Tüm dünyada en son teknolojiyle yapılan Metro ve diğer ulaşım sistemleriyle onlardan çok daha ileri bir kent haline geldik. İstanbul'u hak ettiği noktaya taşımak bizim omuzlarımızda bir yük, bir sevdamız, bir aşkımız, bir heyecanımız ve derdimiz var" ifadelerini kullandı.

141,3 milyon TL'lik yatırım ve 26 yeni okul
Necip Fazıl'ın "Dev eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerek" sözüne atıfta bulunarak karıncalar gibi çalışıyoruz." diyen Başkan Topbaş, kendi döneminde İstanbul'a 141,3 milyon TL harcayarak toplam bin 25 derslikli 26 okul kazandırdığının altını çizerek, "Bugüne kadar 25 Okul tamamlandı, 1 okulun yapımı devam ediyor. Van'da da 18,6 milyon TL harcayarak tehlike arz eden İmam Hatip Lisesi yerine modern bir okul inşa ettik. Öte yandan, bugüne kadar 143 okula da kapalı spor salonu yaptık. 60 okula daha kapalı spor salonu yapmak için çalışmalara başladık" diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir