• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Mersin'de mahalleliyi korkutan yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Merkez Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Ali Akın'a ait oto lastiği değiştiren bir işyerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İşyerinde araç lastiklerinin olması nedeni ile alevler kısa sürede işyerini sardı.

 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada elektrik tellerinin kısa devre yapması sonucu tellerden çıkan kıvılcımlar itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Kısa devre yapan elektrik telleri koptu. Elektrik tellerinin kopması nedeni ile mahallelinin elektrikleri gitti. Daha sonra TEDAŞ'a ait görevliler direklerde tadilat yaptı.

 

Alevlerin daha da büyümesi sonucu itfaiye ekipleri müdahalede zorluk yaşadı. Çevre binalarda bulunan insanlar büyük korku yaşayarak evlerini boşalttı. Kadınlar kucaklarındaki çocukları ile kendilerini dışarı attı.

 

Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, çevredeki vatandaşları yangın yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Trafik polisleri de yolu trafiğe kapadı.

 

İtfaiye ekiplerinin müdahalede yetersiz kalması üzerine polisin toplumsal olaylarda kullandığı TOMA ve panzerler devreye girerek yangının evlere sıçramasını engelledi.

 

İtfaiyenin yetersiz kaldığını öne süren işyeri sahibi Ali Akın ekiplerle tartışırken patlak hortumu gösteren vatandaşlarda itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınabildi.

 

Yangında ölen ya da yaralanan olmazken işyeri sahibinin kızı babasının boynuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Dumandan hafif etkilenen işyeri sahibi Ali Akın'a olay yerinde bekleyen 112 ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangında 3 araç ile işyeri kullanılamaz hale geldi. Polis yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir