• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
ABD`den Türkiye`ye Ricciardone Tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington`dan şimdiye kadar bu konuda hiçbir açıklama gelmeyince ABD`nin Ankara`daki Büyükelçisi Frank Ricciardone`nin operasyonun arkasındaki isim olarak sunulup hedef haline getirilmesi sonrası, ABD`nin buna izin vermeyeceği belirtildi. Üst düzey bir Amerikan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Biz tansiyonu yükseltmek istemiyoruz. Bunun sonuçları olur" diye konuştu.

BİR SÜRE İZLEYECEĞİZ
Özellikle hafta sonu hükümete yakın dört gazetenin birden Ricciardone`yi hedef alan sözleri sonrası bir durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten ve Ricciardone`nin Twitter mesajlarını beraber hazırladıklarını aktaran yetkili, hem Türkiye`nin Washington Büyükelçisi Namık Tan hem de Ankara`daki Türkiyeli yetkililer nezdinde Ricciardone ve ABD`ye yönelik suçlamalardan duyulan rahatsızlığın Ankara`ya aktarıldığını belirtti. Bu yapılan özel görüşmelerin içeriğini açıklamayacağını belirten yetkili, sonrasında Başbakan ve Türkiye Hükümeti`nin bu konudaki tonunu yumuşatmış olmasını ise bir süre daha takip edeceklerini belirtti. Yetkili, bunun ne kadar bir süreye işaret ettiğini ise belirtmedi.

Üst düzey yetkili, "Biz tansiyonu yükseltmek istemiyoruz. Bunun sonuçları olur" diyerek ikili ilişkilerin bundan göreceğe zarara da vurgu yaptı. Yetkili, ilişkilerin ne şekilde etkileneceğini açıklamadı. Ancak birçok alanda devam eden Türkiye-Amerikan işbirliğinin yanı sıra, bu tür açıklamalar yüzünden Türkiye`de oluşacak anti-Amerikancı havanın da yönetimin en büyük kaygılarından biri olduğunu belirtti.

Hürryet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir