• DOLAR 32.51
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.618
  • ...
ABD Güney Sudan`a asker gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, darbe girişiminin ardından çatışmalara sahne olan Güney Sudan’daki büyükelçiliğinin güvenliğini sağlamak ve vatandaşlarının tahliyesine yardımcı olmak için İspanya’daki deniz kuvvetlerine ait 150 kişilik askeri personelini Afrika Boynuzu`na gönderdi.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren, Güney Sudan’da artan şiddetle paralel Dışişleri Bakanlığı’ndan gelebilecek her türlü talebe yönelik Afrika`daki birliklerin hazır hale getirildiğini söyledi. Savunma Bakanlığı’ndan diğer bir yetkilinin de aktardığı bilgiye göre, İspanya`dan Afrika Boynuzu`na hareket halinde olan ABD birliğinin Cibuti`ye demirlemesi bekleniyor. Daha sonra Güney Sudan’a geçecek personel, başkent Cuba’daki ABD Büyükelçiliği ile hala ülkede bulunan ABD vatandaşlarının tahliyesine yardımcı olacak.

Donanmaya bağlı yeni birlikle Cibuti`de ABD birliklerinin sayısı da artmış olacak. ABD`nin burada 10 uçağının yanı sıra Osprey helikopterleri ile C-130 nakliye uçakları bulunuyor. ABD kuvvetleri, kendi vatandaşlarının ve bazı diğer ülkelerin vatandaşlarının ülkeden güvenli çıkarılmasına yardımcı oluyor. Şiddet sonrası bugüne kadar ülkeden çok sayıda ABD vatandaşı tahliye edilirken, birkaç yüz ABD vatandaşının hala Güney Sudan`da bulunduğu belirtiliyor.

ABD vatandaşlarının tahliyesi için Güney Sudan`a gelen ABD uçaklarına haftasonu muhalifler tarafından ateş açılması sonucu mürettebattan 3 kişi yaralanmıştı. ABD Başkanı Barack Obama geçen hafta ABD Silahlı Kuvvetleri`nden yaklaşık 45 kişilik personelin bu ülkeye gönderildiğini duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir