• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
HÜDA PAR Bingöl Programı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Hür Dava Partisi Bingöl Belediye başkan adayları tanıtım programı Bingöl halkının yoğun katılımıyla görkemli bir şekilde başladı. Nur Düğün Salonu`nda başlayan programda, Bingöl merkezin, 3 ilçenin, bir beldenin yanı sıra Elazığ`ın Kovancılar ilçesi ile Palu ilçesinin belediye başkan adayları açıklanacak. 
 
"Hür Dava Hür Dünya", "Dürüst Siyaset Gerçek Adalet" sloganları ve katılımcıların tekbir sesleriyle coşkulu anların yaşandığı programa, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun yanı sıra genel başkan yardımcıları, GİK üyeleri ile STK temsilcileri de katıldı.
 
Sunuculuğunu Cihan Bozoba`nın yaptığı program Ömer Uçan`ın Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı.
"Halkımızın Hizmetkarı Belediye Başkanlarımızı Açıklıyoruz" adlı programın açılış konuşmasını HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı yaptı.


"Bu güzellikler kolay elde edilmedi"

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Tasalı, "Bugün, Rabbimizin bizlere lütfettiği güzel ve özel bir gün, onun için ne kadar hamd ve şükür etsek yine de azdır. Zira bu güzellikler kolay elde edilmedi ve bu günlere kolay gelinmedi. Şüphesiz bu güzelliklerde öncelikle şehitlerin, Yusufilerin, muhacirlerin ve bu azizlerin fedakâr, sebatkâr ve vefakâr aileleri ile siz kıymetli kardeşlerimizin emek ve katkıları çok fazladır." dedi.


"HÜDA PAR`ın kuruluşunun isabetli bir karar olduğunu göreceğiz"

HÜDA PAR`ın kuruluşunda emeği geçenlere parti adına teşekkür eden Tasalı, "Partimizin, İslam ümmetine, ülkemize, özellikle bölgemize, huzuru, barışı, adaleti, kardeşliği, hürriyeti, getirmesini, zulüm ve tuğyandan kurtuluşa vesile olmasını, yüce Allah`tan diliyorum. Geriye dönüp, Hür Dava Partisi`nin bir yıllık faaliyetlerine ve söylemlerine, İslam coğrafyasının, ülkemizin ve özellikle bölgemizin hâlihazır içinde bulunduğu vaziyete baktığımızda, Hür Dava Partisi`nin kuruluşunun ne kadar gerekli ve isabetli bir karar olduğunu göreceğiz." ifadelerini kullandı.


"Müslümanlar her türlü zulme maruz kaldılar"

Müslümanların siyasi alanı terk ettikleri ve kaybettikleri günden beri, ehil olmayan zalim idarecilerin başa geçtiğini söyleyen Tasalı, "İdareyi ellerinde tutan zorbalar ve tiranlar tarafından her türlü zulme maruz kaldılar, hala zulümlerin en katmerlisini görmeye devam ediyorlar. Şer ve kötülük kapıları açıldı, haramlar teşvik edildi. Gençlerimizi ve neslimizi zehirlediler. Helaller yasaklandı, hayra ve iyiliklere giden yollar kapatıldı. Bu uğurda mücadele eden âlimlerimiz, Salihlerimiz ve gençlerimiz darağaçlarında asıldı, şehit edildiler." dedi.
 
Peygamberimizin "İki sınıf insan vardır ki; bunlar bozulursa âlem bozulur, bunlar düzelirse âlem düzelir. Bunlar âlimler ve idarecilerdir" hadisini hatırlatan Tasalı, "Ve maalesef korkulan oldu, Müslümanlar bu uyarıları dikkate almadılar. İdarecileri ve âlimleri bozuldu, âlem-i İslam tarumar oldu. Esarete mahkûm ve razı oldular. Ümitsizlik, atalet ve nemelazımcılık toplumda revaç buldu." Şeklinde konuştu.
 
"Dürüst Belediyecilik, Gerçek Hizmet"

"Dürüst Belediyecilik, Gerçek Hizmet" sloganıyla belediye seçimlerine gireceklerini söyleyen Tasalı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
İşte dinimizce batıl olarak görülen bu ahvale dur demek için, İslami ve insani değerleri topluma ve idareye hâkim kılmak için, idare ve yönetime erdem ve fazilet kazandırmak için, dini, iffeti, aklı, malı ve canı korumak için, her türlü zulme ve ahlaksızlığa dur demek için, sosyal adaleti gerçekleştirmek için, barışa, huzura, kardeşliğe dayanışmaya katkıda bulunmak için, bu iyilikleri ve daha fazlasını yapmak için Hür Dava Partisi olarak dün dürüst siyaset, gerçek adalet dedik yola çıktık.
 
Bugün de dürüst belediyecilik, gerçek hizmet diyoruz. Şayet halkımız bizlere yetki verip, belediyeleri emanet ederse, başkan adaylarımız, bu emanetlerinize ihanet etmeyecek, belediyeleri yetim malı gibi koruyacaklardır. Yalana, uçuk vaatlere, talana, rüşvet ve yolsuzluklara geçit vermeyecek, imkânları etkin ve verimli kullanacak, kaynakları israf etmeyeceklerdir. Ve diyoruz ki ey hür ve erdemli insanlar, gelin hep beraber el ele verip bu ideallerimizi gerçekleştirelim." (Emrullah Araz / Nihat Kanat-İLKHA)
  

Bu haberler de ilginizi çekebilir