• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Van`daki Kur`an kurslarında 25 bin bayan eğitim görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol`un İl Müftülüğü`nü ziyaret etti. İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ziyaret sırasında ziyarette yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen `Aile Eğitim Programı`nın (AEP) tanıtımını yaptı.
 
Müftülük bünyesinde yapılan kadın ve aileye yönelik faaliyetler ile ilgili bilgi veren Arvas, bayanlara yönelik çok yoğun bir çalışma programlarının olduğunu belirterek, "Aile İrşat ve Rehberlik büromuzda görevli personelimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi, Sevgi Evleri, ÇOGEM ve benzeri kuruluşlarda her hafta düzenli olarak faaliyet gösteriyorlar." dedi.
 
"2012-2013 öğretim yılında bin 457 program düzenlendik"
Van genelinde Müftülüğe bağlı Kur`an kurslarında yaklaşık , 25 bin civarında bayanın eğitim gördüğünü ifade ederek, "Bayanlara yönelik özel irşat ekiplerimiz tarafından, gerek il ve ilçe merkezlerinde, gerekse köylerde programlar düzenleniyor. 2012-2013 öğretim yılında 57 bayan irşat ekibi tarafından bin 457 program düzenlendi. 2013-2014 yılında 78 bayan irşat ekibi tarafından bin 102 program düzenleniyor. Bu program halen uygulanıyor. Ayrıca tüm ilçelerimizde Aile İrşat ve Rehberlik bürosu kurulması için çalışmalar yürütülüyor. Hali hazırda Çaldıran, Muradiye ve Özalp ilçelerimizde Aile İrşad ve Rehberlik bürosu kurulmuş durumdadır" diye konuştu.
 
"Erdemli Kadından Erdemli Topluma"
Tüm bu çalışmaların neticesinde Müftülük tarafından ilde kadınların karşılaştıkları problemlerle ile ilgili tespitler yapıldığını da sözlerine ekleyen Arvas, Bu problemlere çözüm üretmek adına "Erdemli Kadından Erdemli Toplum" isimli bir SODES projesi geliştirildiğini belirterek, "Bunun yanında konferanslar, sohbet programları, ziyaretler ve benzeri pek çok etkinlik düzenleniyor. Bu bağlamda Müftülüğümüz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünüzün düzenleyeceği programlara her türlü desteği verecektir." şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ziyaretin anısına, Şinasi Erol`a  hediyeler  sundu.
  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir