• DOLAR 32.497
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2496.63
  • ...
Batman Üniversitesi'nde 'Bilinmeyen Sarıkamış' anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sarıkamış Şehitlerini Anma Haftası kapsamında Batman Üniversitesi'nde 'Sarıkamış ve Bilinmeyenler' adlı konferans düzenlendi.

 

Merkez Kampüs konferans salonunda Okt. Ahmet İlyas tarafından verilen konferans öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Konferansta, Sarıkamış harekatına yönelik bilinmeyenleri anlatan İlyas, çarpıcı bilgiler sundu.

 

Sarıkamış faciası sorumlusunun yalnızca Enver Paşa'nın olmadığına dikkat çeken İlyas, "Elbette ki Enver Paşa suçsuz değildir. Elbette ki Enver Paşa'nın fazlasıyla hatası vardır. Ama bir kişiye yüklenmek, vurun abalıya demek çok yanlış bir ifade değil mi? Sarıkamış sadece iklim karanın fütursuzca insan kıyımı değildir. Diğer taraftan Sarıkamış saldırı için gerekli malzemeleri taşıyan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer, Mithad Paşa adlı üç geminin batırılma olayı çok fazla bilinmeyen meselelerdir. Binlerce asker taşıyan 3 gemi, Rus ajanları tarafından öğrenilip, Zonguldak açıklarında, Rus savaş gemilerinin saldırısına uğrayarak batırıldı. Eğer bu gemiler batırılmasaydı bu savaşın sonucu çok daha farklı olabilirdi. Bu savaşın trajik sonuçlarından bazıları, 15 bin askerimizin tifüs hastalığından hayatlarını kaybetmesi ve 16 yaşından küçük 3 bin çocuğun savaşa götürülmesiydi."

 

Konferansa katılan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban, Ahmet İlyas'ı, verdiği konferanstan dolayı tebrik etti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir