• DOLAR 32.564
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.165
  • ...
İstanbul Emniyeti`nde `ifade` karmaşası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan şüpheli Rıza Sarraf (Reza Zarrab) hakkında çalışma yapan mali polis ekiplerini takip ettirdiği belirtilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş`ı `dosyayı sızdırmak` suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı.

İddialara göre; 11 Kasım 2013 günü Rıza Sarraf`ı takip eden Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, Sarraf`ın Kanlıca`daki adresi önün fark ettikleri aracın istihbarat şubesine ait olduğu kaydedildi. Mali polis, bu durumu savcılığa bildirdi. Savcılar da, dosyanın sızdırılmasıyla bağlantı kurarak Istihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş`ı şüpheli sıfatıyla Pazartesi günü (bugün) ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na çağırdı.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ, İFADEYE GÖNDERMEDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok`un bu çağrıya, "Hangi suçlama ve delillerle çağırdığınız tam olarak anlaşılamadı, bu çağrınız mevzuata aykırı" diyerek şube müdürünü ifadeye göndermediği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Rıza Sarraf, hakkında bir soruşturma olup olmadığını Muammer Güler`in oğlu Barış Güler`e sorduğu ileri sürülmüştü. Bu kapsamda Muammer Güler`in de istihbarat şube müdürüne talimat vererek araştırma yaptırdığı iddia edilmişti.

TEMMUZ AYINDA ATANMIŞTI

Ahmet Arıbaş, geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Serdal Güldalı`nın yerine atanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir