• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
"Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte düzenlediği "Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri" Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan'ın konuk olduğu programla devam etti.

Programda Selçuklu ve Osmanlı tarihi üzerine değerlendirmeler yapan Armağan, Selçuklu ve Osmanlı'nın bir bütünün farklı parçaları, aynı ağacın farklı dalları olduğunu söyledi.

İslam medeniyetinin her aşamasında farklı örnekler ortaya konduğunu dile getiren Mustafa Armağan, "Osmanlı hükümdarlarının yaşantılarında, adet ve geleneklerinde Orta Asya'dan, Türk-Moğol geleneklerinden, Selçuklulardan, beylikler döneminden miras alınmış birçok unsur olmakla birlikte bunlara yeni yorumlar da kazandırılmıştır. Bu dönemde, İslam medeniyetinin diğer devletlerindeki tecrübelerin de eklenerek yeni bir medeniyet açılımı gerçekleştirildiğini görüyoruz." diye konuştu.

Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri her cumartesi saat 14.00'te Zafer Meydanı Camlı Köşk'te gerçekleştiriliyor. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir