• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Birimi ve Kızılay Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan "Van üşüyor, biz sarıyoruz" kampanyası kapsamında Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar'ın da katılımı ile muhtaç ailelere giyim ve battaniye yardımında bulundu.

Yardım çalışmaları kapsamında ilk olarak 3 çocuk annesi Sibel Alpdağtaş'ın evine giden öğrenciler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Baraka tipi bir evde hayat mücadelesi veren anne Sibel Alpdağtaş, kocasının kendisini terk ettiğini ve 3 çocuğuyla burada zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Burada kısa bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, İstanbul Üniversitesi öğrencilerine örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek, "Öğrencilerimizin organize ettiği bir program dahilinde Sağlık Müdürlüğü ve UMKE ekiplerimizle birlikte muhtaç ailelere İstanbul'da toplanan kışlık malzemeler dağıtılıyor" dedi.
Sağlık alanında yapılması gereken bir şey olduğundan UMKE ekiplerinin yerinde müdahale ettiğini belirten Dr. Acar, Evde Bakım Biriminin de aktif olarak çalıştığını ifade etti.

'Van Üşüyor Biz Sarıyoruz'
Yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Esra Yılmaz, " İstanbul Üniversitesi Eczacılık fakültesi Sosyal Sorumluluk Birimi olarak, 'Van Üşüyor Biz Sarıyoruz' diye bir proje düşündük ve Van'daki ihtiyaç sahiplerine bir proje kapsamında yardım etmek istedik. Gerek bizim bölümümüzde gerekse Türk Kızılay kulübü olarak hep beraber çalıştık.

"Projemiz devam edecek"
Depremden sonra Van'ın çok zor günler geçirdiğini buradaki çocukların, ailelerin zor koşullar altında yaşadığını düşündükleri için böyle bir kampanya başlattıklarını ifade eden Yılmaz, "Biz İstanbul'da üşüyoruz ama Van'ın hava şartları çok daha çetin ve buradaki ihtiyaç sahipleri bizden daha fazla üşüyorlardı. Bu yüzden birçok hayırsever öğrenci, vatandaş ülke içinden yurt dışından bize ulaşarak yardımlar yaptı. Biz de bugün bu yardımları yardıma muhtaç ailelere ulaştırmak için Van'a geldik. Yardımlarımızı dağıtıyoruz. Projemiz devam edecek. Bu insanlara yardım ettiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir