• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
"Her zaman şeffaf olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - HÜDA PAR Kahta belediye başkan adayı Eğitimci Recai Arı, Belediye başkanın; liyakatli, adaletli, ehliyetli, dürüst kişilikli, sorumluluk sahibi ve merhametli olması gerektiğini ifade ederek seçimleri kazandıklarında asla yalan söylemeyeceklerini, belediyenin malını yetim malı gibi koruyacaklarını ve her zaman şeffaf olacaklarını söyledi.

HÜDA PAR Kahta belediye başkan adayı Recai Arı sorularımızı yanıtladı.
Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Recai Arı: 1978 Adıyaman/Kâhta doğumluyum. İlkokulu 3. sınıfa kadar Atatürk İlkokulunda, 3.sınıftan itibaren de Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda okudum. Orta ve lise öğrenimimi Kahta İmam Hatip Okulunda tamamladım. Yükseköğrenimimi Dicle Üniversitesi Siirt eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde tamamladım. Şanlıurfa'da 6 yıl, Kâhta'nın Belenli ilköğretim okulunda 3 yıl, Kubilay ilkokulunda ise 4 yıl görev yaptım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Eğitimi bırakıp neden siyaseti tercih ettiniz, bunun özel bir nedeni var mı?
Recai Arı: Öncelikle siyasetin toplumdaki algısı çok yanlış. Siyaset denilince ilk akla gelen şeyler olumsuzluklardır. Fakat siyasetin özünde yönetme ve yönetilme vardır. İslami ve insani anlayışa göre de bunun sorumlulukları vardır. Seçilen yöneticinin vasıfları çok önemlidir. İslam inancına göre mahşerde kişiler; rehber edindikleri, başkan seçtikleri, lider kabul ettikleri ile çağrılırlar.Yine inancımıza göre yönetim; liyakatsiz, adaletsiz, ehliyetsiz birine verilmemelidir. Verildiği takdirde yapılan bütün olumsuzluklardan kişiler de paylarına düşeni alır. Allah Teâlâ Kutsal Kitabında ''İçinizden iyiliği emreden, kötülükten de sakındıran bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.' 'buyuruyor. Bu ilahi emri kendime şiar edinip bu yola koyuldum. Kaldı ki eğitim ile siyaseti birbirinden kopuk görmek ve algılamak ayrı bir yanılgıdır. Belki de toplumsal bir gerçeği dile getirip vurgulamanın zamanı gelip geçiyor. Eğitimli bir siyaset anlayışı neden olmasın artık. Bu amaçlar ve ilkeler doğrultusunda siyaset arenasına girmeye karar verdim.

Neden HÜDA PAR?
Recai Arı: HÜD PAR'ın parti programını incelediğimde HÜDA PAR'ın ilkeleri ile benim benimsemiş olduğum ilkelerin birbiri ile uyuştuğunu ve örtüştüğünü gördüm. HÜDA PAR; dürüstlüğü, adaleti, hürriyeti, siyasette seviyeyi, yalan söylememeyi, haksızlığa karşı dik durmayı,sadece Allah'a kul olmayı ilke edinmiştir. HÜDA PAR, ''Emri bil ma'ruf nehyi anilmünker ''düsturunu benimsemiş bir partidir.Bunlar benim de ilkelerim olduğu için HÜDA PAR' ı tercih ettim.

Size göre belediye başkanı kimdir ve hangi özelliklere haiz olmalıdır?
Recai Arı: Belediye başkanı; liyakatli, adaletli, ehliyetli, dürüst kişilikli, halkın sıkıntısını kendi sıkıntısı, halkın sevincini de kendi sevinci olarak gören, sorumluluk sahibi, merhametli, belediyenin malını yetim malı olarak gören, aynı zamanda adaleti hiçbir şeye feda etmeyen kişidir.

Yönetim anlayışınız nedir, nasıl bir yönetim anlayışı benimsiyorsunuz?
Recai Arı: Etkin katılımlı, istişareye dayalı, hesap verebilen, halkın değerlerini bir bütün olarak önemseyen ve özümseyen, bu değerleri korumaya çalışan bir yönetim anlayışımız var.

Kahta için neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Recai Arı: Öncelikle eğitimci gözü ile durumu irdelediğimiz zaman içinde yaşamış olduğumuz toplumun çok ciddi ahlaki sorunlarının bulunduğunu müşahede etmekteyiz. Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız çok ciddi bir ahlaki yozlaşmanın içindedirler. Öncelikli hedefimiz geleceğimizi kurtaracak projeleri hayata geçirmek olacaktır. Bunlar eğitim merkezli projelerdir. Bunun yanı sıra işsizliğin çözümüne, şehirleşmeye, imara, sosyal ve kültürel faaliyetlere, kadınlara yönelik projelerimiz bulunmaktadır. Tabii saydıklarım, projelerimizden bazı başlıklar… Biz hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceğimiz sözler vermeyeceğiz. Uçuk kaçık projelerden bahsetmeyeceğiz.

Kahta halkına sözünüz var mı?
Recai Arı: Halkımıza 3 vaatte bulunuyoruz. 1- Asla yalan söylemeyeceğiz. 2-belediyenin malını yetim malı gibi koruyacağız. 3- Her zaman şeffaf olacağız. Hesap verebilen bir yapıda olacağız.

Size göre yerel yönetimlerde sivil toplum kuruluşlarının önemi nedir, Kâhta'daki
STK'lardan yararlanmayı düşünüyor musunuz?
Recai Arı: STK'lar toplum için çok önemlidirler. Ben de öğretmenlik mesleği döneminde bir sendika üyesiydim. Eğitim Bir Sen. STK ların açılımı zaten halkın kendisidir. Madem STKlar toplumu temsil ediyor, o halde yönetimde de etkin olarak bulunmaları gerektiği kanaatindeyim. Bizim anlayış ve düşüncemize göre yönetimsel bazda, belli zaman dilimlerinde, ama düzenli olmak koşuluyla STK'lar ile istişare toplantıları yapılmalıdır. Biz bunu yapacağız Allah'ın izni ile.

Seçimlere nasıl hazırlanıyorsunuz, Kazanma iddianız var mı?
Recai Arı: Seçimlere, kurmuş olduğumuz 11 ayrı komisyon ile çok ciddi bir biçimde hazırlanıyoruz. En rahat olan parti biziz. Kazanma konusuna gelince; elbette ki çok iddialıyız. Biz bu çalışmamızın semeresini alacağımıza inanıyoruz. Allah'ın izni ile seçimi kazanacağız. Aslında biz daha seçime girmeden kazanmışız. Çünkü bizim hareket amacımız Rıza-i İlahi'yi kazanmaktır. Bundan ötürü şimdiden kazanmışız. Seçimin neticesini ancak Allah bilir. Çalışmak bizden takdir ise Allah'tandır. Çünkü biz sefer ile yükümlüyüz. Zaferi veren de Allah'tır.

Son olarak, her hangi bir parti ile ittifak yapacak mısınız?
Recai Arı: Bu konu son zamanlarda çok dillendirilmeye başlandı. Burada sizin aracılığınızla çok açık ve net bir şekilde belirtiyorum ki; biz hiçbir kimseye veya partiye katılım yapmayacağız, ittifak kurmayacağız. Biz HÜDA PAR olarak seçime gireceğiz inşaallah. Bizim parti anlayışımızda kapımız herkese açıktır. HÜDA PAR şemsiyesi altında bulunmak isteyenlere de gönlümüz ve kapımız her zaman açıktır.

Bizlere değerli zamanınızdan ayırdığınız için Allah razı olsun.
Recai Arı: Bu güzel söyleşi imkanını sağladığınız için Allah sizden de razı olsun..
(Mehmet EREN - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir