• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
BM: Mısır`daki Cezalardan Endişeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton`ın 6 Nisan Hareketi kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil`in hapis ve para cezasına çarptırılmasından endişe duyduğu belirtildi.

Ashton`ın ofisinden yapılan açıklamada, Mahir, Duma ve Adil`e verilen cezaların dayandırıldığı, yeni yürürlüğe sokulan yasanın ifade ve toplanma özgürlüklerini aşırı derecede sınırlandırdığı yönünde yaygın bir görüş olduğunun altı çizildi. Açıklamada, Ashton`ın cezaların temyiz aşamasında gözden geçirileceğini umduğu ifade edildi.

Geçici hükümetin yol haritasının tamamlanması açısından ifade ve toplanma özgürlüklerinin korunmasının önemine vurgu yapan Ashton`ın, Mısır Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi’ne yapılan baskından da endişe duyduğu kaydedildi.

Açıklamada, AB`nin Mısır halkının arzularını karşılayan sürdürülebilir bir demokrasi için desteği ve geçiş sürecinin başarıyla tamamlanması için işbirliğine hazır olduğu vurgusu yinelendi.

Mısır yargısı, Mahir, Duma ve Adil`i, "güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanunu ihlal suçlamasıyla" yargılandıkları davada 3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırmıştı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir