• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Ürdün`deki `Rabia` mahkumları açlık grevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ürdün`de, Mısır`daki askeri darbeyi izinsiz protesto ettikleri ve "Rabia afişleri" taşıdıkları gerekçesiyle tutuklanan 3 göstericinin açlık grevine başladığı bildirildi.

Sanıkların avukatı Abdulkadir el-Hatib, Mısır`daki askeri darbeyi protesto ettikleri ve ellerinde darbe karşıtı gösterilerin sembolü "Rabia işareti"nin yer aldığı afişler taşıdıkları gerekçesiyle tutuklanan Hammam Kafişe, Eymen el-Behravi ve Ziyauddin eş-Şelbi`nin açlık grevine başladığını ve serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Devlet Güvenlik Mahkemesi`ne müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması talebiyle 10 defa başvurduklarını ancak olumlu sonuç alamadıklarını ifade eden Hatib, aynı taleple mahkemeye bugün tekrar başvuracaklarını kaydetti.

Mısır`daki askeri darbeyi protesto amacıyla gösteri düzenleyen ve ellerinde darbe karşıtı gösterilerin sembolü "Rabia işareti"nin yer aldığı afişler taşıyan 3 gösterici, eylül ayında çıkarıldıkları Devlet Güvenlik Mahkemesince tutuklanmıştı.
 
Eylemciler, "İzinsiz eylem yapmak ve Mısır devleti ile ilişkilerin zedelenmesine zemin hazırlamak" suçlamasıyla yargılanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir