• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Erdoğan Pakistan temaslarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan`daki temaslarının ilk gününde, ülkedeki eyaletleri temsilen oluşturulan Kültür Köyü`nü gezdi.

Erdoğan, konakladığı otelden, Pakistan`ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile aynı makam arabasıyla ayrıldı.

Yol boyunca Lahor caddelerinde Pakistanlıların sevgi gösterileriyle karşılaşan Erdoğan`ın geçtiği yol güzergahlarına kırmızı güller saçıldı. Erdoğan ve Şerif`ın içinde bulunduğu makam aracının tamamen güllerle kaplandı.

Erdoğan ve Şerif, Atchison Kolejinde de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Buradaki askeri seremoniyi izleyen Erdoğan ve Şerif, daha sonra eşleriyle birlikte Pakistan eyaletlerini temsilen kurulan ve 20 stanttan oluşan Kültür Köyü`nü gezdi.

Gezi sırasında renkli görüntüler ortaya çıkarken, Şahbaz Şerif, Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan`a el yapımı birer sandalet ve çanta hediye etti.

Erdoğan`a takke hediye edildi

Pakistan`ın geleneksel şapkalarının bulunduğu standı da inceleyen Erdoğan, burada kendisine hediye edilen takkeyi denedi. Başbakan Erdoğan, küçük gelmesi üzerine stant görevlisiyle konuşarak takkeyi büyüğüyle değiştirdi.

İkram edilen yerel yiyeceklerin tadına bakan Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan, gezilerine, kendilerine hediye edilen yerel işlemelerle dokunmuş şallarla devam etti.

Başbakan Erdoğan, Şahbaz Şerif ile birlikte faytonla kendileri için düzenlenen at gösterisinin yapılacağı alana geçti.

Erdoğan, Şerif ve beraberindeki heyet, burada, Nayza Bazi isimli geleneksel aynı zamanda savaş talimi de sayılan atlarla yapılan oyunu izledi.

Şerif tarafından at hediye edildi

Şahbaz Şerif, oyunun ardından Başbakan Erdoğan`a "Lastorlant" isimli 10 yaşında at hediye etti. Atın sertifikasını Başbakan Erdoğan`a sunan Şerif, atın geçmişi hakkında bilgi verdi.

Burada gazetecilere konuşan Erdoğan, "Çok güzel, alışılmışın dışında bir eğlence ve oyuna şahit olduklarını" ifade ederek, yapılan bütün hazırlıklar ve hediye edilen at için Şahbaz Şerif`e teşekkür etti.

Atın sertifikasının da kendisine sunulduğunu belirten Erdoğan, sertifikada atın babasının Polonyalı annesinin Pakistanlı ve isminin de "Lastorlant" olduğu bilgisinin yer aldığını söyledi.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile bir süre atı sevdi.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra, helikopterle Lahor`a 35 kilometre mesafedeki Pakistan Başbakanı Navaz Şerif`in evine hareket etti.

Navaz Şerif, burada Erdoğan`ın onuruna öğle yemeği verecek.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir