• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Savaştan kaçan Suriyeli aileler camiye sığındılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçan Suriyeli mülteci aileler Viranşehir ilçesinde bir camiye sığındılar. Mülteci aileler durumlarını çok kötü olduğunu belirterek, kendilerine uzanacak bir beklediklerini söylediler.

Dün akşam saatlerinde Viranşehir'e ulaşan 4 Suriyeli mülteci aile, çoğunluğu çocuklardan oluşan toplam 22 kişilik kalabalığı, eski Buğday Pazarı Camisi imamı Sinan hoca, ilk aşamada cami hücrene aldı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Cami imamı, "Yatsı namazından hemen sonra caminin önünde büyük bir kalabalığın özellikle çocukların perişan halde o soğukta beklediklerini gördüm. Biz de, Suriye'den savaştan kaçtıklarını söyleyen ailelerin bu durumuna fazla dayanamayıp onları camiye aldık ve onlara yiyecek getirip ilk etapta onlara yiyecek türü şeyler dağıttık." Dedi.

Yetkililere de seslenen cami imamı," Bir an önce bu zavallı muhacir kardeşlerimize barınacakları bir yerin temin edilmesi gerekir." Çağrısında bulundu.

Mülteciler, ise üzerlerinde doğru dürüst giyimlerinin olmadığını belirterek, Biz ilk olarak Viranşehir'e bağlı çadır kente geldik orada bizlere 'siz buraya giremezsiniz gidin Viranşehir Kaymakamından izin alın o zam sizleri içeri alırız' dediler. Biz de mülteci aileler olarak Viranşehir Kaymakamından bize bir yardım elinin uzatılmasını istiyoruz." İfadelerine yer verdiler. (Sabri Acet-İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir