• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Omurga ve Omurilik tümörlerinde artış var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Türk Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Derneği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı ortak olarak düzenlenen "Konya Spinal Günleri" nin 3.Toplantısı yapıldı. Toplantıda omurga ve omurilik tümörlerinde artış olduğu vurgusu yapıldı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan' ın açılış konuşmasını yaptığı ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Keskin' in moderatörlüğünü yaptığı toplantı matestatik omurga tümörlerinde güncel yaklaşımlar ve tedavi yöntemleri Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar ATALAY tarafından katılımcılara tün detaylarıyla anlatıldı.

Beyin Cerrahisi, Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Nöroloji, FTR alanında uzman hekimlerin iştirak ettiği toplantıda olgular üzerinden bilimsel düzeyi son derece yüksek tartışmalar ile bu sorunun tedavi yöntemleri ve son gelişmeler konuşuldu.
Dr. Kalkan' ın verdiği bilgiye göre kanser hastalarının artışına paralel olarak akciğer, meme, prostat, mide-barsak gibi organlarda meydana gelen tümörlerin omurgaya atlamaları ve buna bağlı felç ya da yürüme güçlükleri gibi yakınmalar ortaya çıkmaktadır.

Omurga ağrısı, kilo kaybı, yürüme gibi yakınmaları olan hastaların mutlaka bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanına görünmelerinde fayda vardır. Matestatik omurga tümörlerinde cerrahi tedavi mümkün olup bu konuda multidisipliner yaklaşımla çok başarılı neticeler elde edilebilir.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir