• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...

DİYARBAKIR - Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın 2014 Yılı Mali Destek Programlarına başvurular 6 Ocak 2014'te sona eriyor. Programlar kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki KOBİ'lere ve kurumlara 20 milyon TL hibe verilecek.

Şuana kadar 60,2 milyon TL hibe desteği sağladıklarının belirten Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Proje sahiplerinin katkısı ile yaklaşık 115 milyon TL'lik bir kaynağı Bölge ekonomisine kazandırdıklarını belirtti.

Şanlıurfa ve Diyarbakır'da toplam 20 milyon TL bütçeli 3 yeni mali destek programı yürüteceklerini belirten Karakoyun, "2014 yılı mali destek programları kapsamında KOBİ'lere, Sanayi Altyapısına ve Yenilebilir Enerjiye ilişkin projelere mali destek (hibe) sağlanacaktır. Toplamda 20 milyon TL bütçe ayırdık. 22 Ekim 2013 tarihinde ilan ettiğimiz programlara başvuru için geriye sayım başladı. Girişimcilerimizin ve Firmalarımızın fikirlerini projeye dönüştürerek Ajansımıza başvurmasını bekliyoruz. Projeler için son başvuru tarihi 6 Ocak 2014 saat 18.00. Bu tarih ve saatten sonra başvuru sistemi otomatik olarak kapanacak ve artık başvuru yapılamayacaktır. Programlar ile ilgili detaylı bilgiler, Ajansımıza ait www.karacadag.org.tr internet sitesinden takip edilebilir." dedi.


2014 Yılı Mali Destek Programları şunlardır:
1.KOBİ Mali Destek Programı
Program Bütçesi: 10 milyon TL
Proje Başına Verilecek Destek Tutarı: Asgari: 30 bin TL, Azami: 500 bin TL


Kimler Başvurabilir?
Bu programa; KOBİ'ler (yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 8 milyon TL'yi aşmayan mikro ve küçük işletmeler), üretici kooperatifleri, üretici birlikleri, diğer gerçek ve tüzel kişiler, Proje hazırlayarak başvuruda bulunabilecektir. Başarılı olan projelere yüzde 50'ye kadar hibe desteği verilecektir.

2.Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı
Program Bütçesi: 6 milyon TL
Proje Başına Verilecek Destek Tutarı: Asgari: 75.000,00 TL, Azami: 1.000.000,00 TL

Kimler Başvurabilir?
Bu programa, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, OSB Müdürlükleri, KSS Kooperatifleri ile STK'lar proje hazırlayarak başvuruda bulunabilecektir. Başarılı olan projelere yüzde 75'e kadar hibe desteği verilecektir.

3.Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı
Program Bütçesi: 4 milyon TL
Proje Başına Verilecek Destek Tutarı:
Kar Amacı Güden Kuruluşlar için, Asgari: 50 bin TL, Azami: 500 bin TL
Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için, Asgari: 75 bin TL, Azami: 750 bin TL

Kimler Başvurabilir?
Bu programa, kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar olarak yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, OSB Müdürlükleri ve Kooperatifler ile STK'lar ve kar amacı güden kuruluşlar olarak KOBİ'ler, proje hazırlayarak başvuruda bulunabilecektir.
Başarılı olacak KOBİ Projelerine yüzde 50'ye kadar, kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların Projelerine de yüzde 75'e kadar hibe desteği verilebilecek. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)