• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
Karatay'da 2013 yılında 2 bin 170 çift nikâh masasına oturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediyesi Evlendirme Memurluğu, müracaat eden bir İran, 3 Avusturya, 3 Somali, bir Kazakistan, 3 Özbekistan, bir Suudi Arabistan, bir Azerbaycan, 2 Afganistan, 2 Alman, bir Kırgızistan, bir Rus olmak üzere toplam 19 yabancı uyruklu çiftin de nikah akitlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

18 yaşını doldurmamış 22 kişinin mahkeme kararıyla nikâh akidlerinin yapıldığını ve 34 kişinin ise iddet müddeti dolmadan mahkeme kararıyla nikâhlarının kıyıldığını belirten Karatay Nikah Memurluğu, cezaevi ve yarı açık cezaevi olmak üzere nikahları kıyılan 9 kişi ile birlikte toplam 2 bin 170 kişinin 2013 yılında nikah masasına oturduğunu ifade etti.

2013'de 2 bin 170 çifte belediyede resmi nikah kıydıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, nikah işlemlerinin geçmiş yıllara göre giderek artış gösterdiğini söyledi.


Çiftlerin resmi nikah kıyma işlemlerinin çoğu zaman kendisi tarafından Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirdiğine vurgu yapan Hançerli, dünya evine girerek mutluluğa ilk adımı atan çiftlere günün anısına "İslam'da Evlilik ve Aile Okulu" adlı kitabı hediye ettiklerini kaydetti.

Her fırsatta hemşerilerinin nikah törenlerine katılarak mutlu günlerinde onlarla beraber olduğunu belirten Hançerli, nikah işlemleri için müracaat eden çiftlerin işlemlerinin kısa sürede tamamlandığını belirterek çiftlerin ve ailelerinin hayatlarının en anlamlı ve mutlu günlerinde sıkıntı yaşatmadan işlemlerini tamamlayıp göndermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir