• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
İsrail`de bombalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Tel Aviv yakınlarındaki Bat Yam bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bir belediye otobüsüne şüpheli paket bırakıldı. Pakette bomba olduğundan şüphelenen şoförün ihbarıyla olay yerine gelen polis, araçta bomba düzeneği kurulu olduğunu fark etti.

Çevrede güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından polisin imha etmek üzere olduğu belediye otobüsündeki bombanın patlaması sonucu bir kişi hafif şekilde yaralandı. Bombanın etkisiyle otobüsün camları kırıldı, çevrede hasar meydana geldi.

Bir açıklama yapan İsrail Emniyet Müdürü Micky Rosenfeld, "Polis olay yerinde bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken bomba patladı. Olay hakkında soruşturma sürüyor. İlk belirtiler olayın bir terör saldırısı olduğu yönünde. Şu ana kadar olayda her hangi bir şüpheli ya da gözaltı yok" dedi.

Geçen yıl kasım ayında da yine Tel Aviv`de bir belediye otobüsüne bırakılan bombanın patlaması sonucu 23 kişi hafif yaralanmış, daha sonra olayla ilgisi bulunduğu belirlenen bir Filistinli tutuklanarak, cezaevine konmuştu.

Tel Aviv, bu yıl içinde 3 kez mafya içi hesaplaşmalar nedeniyle gerçekleştirilen bombalı saldırılara da sahne olmuştu.

AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir