• DOLAR 32.569
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.042
  • ...
Bismil`de İslami STK`lardan Suriyeli Ailelere Yardım- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil ilçesinde faaliyetlerde bulunan 11 İslami Sivil Toplum Kuruluşu ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bismil`e yerleşen yaklaşık 50 Suriyeli aileye yardım eli uzattı. Bismil Kara Köprü`de kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere duyarsız kalmayan ilçedeki İslam kuruluşlar, ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.
 
İslami sivil toplum kuruşları adına konuşan Coşkun Bulut, "Suriye`deki olaylardan dolayı Bismil`e sığınan yaklaşık 50 aileye Bismil`deki İslami sivil toplum kuruşları olarak duyarsız kalmadık. Duyarlılık göstererek onlara yiyecek içecek ve giyecek konusunda yardım etmeye çalıştık. Her aileye küçük de olsa nakit yardımında bulunduk." dedi.
 
Yaklaşık 50 çadırda 300`e yakın kişi yaşadığını tespit ettiklerini ve onlara bundan sonra da yardım etmek için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini dile getiren Bulut, "Resmi kurumlar ve makamlarla işbirliğine girip bunları bu soğukta bırakmayacağımızı kendi aramızda kararlaştırdık. Bu soğukta buraya gelerek yardımda bulunmak için elimizden geleni yaptık. Kardeş olduğumuzun göstergesi olarak onların yanında olduğumuzu onlara ifade ettik. Maddi ve manevi olarak elimizden gelecek bütün destekleri onlardan esirgemeyeceğimizi onlara söyledik.
 
Burada içimizi burkan hadiselerle karşılaştık. Ayağında ayakkabı olmayan çocuklarla karşılaştık, yere çıplak ayakla basan çocuklarla karşılaştık. Biz kendimiz soğuktan sıkıntı yaşadığımız sanıyorduk, burayı gördüğümüz zaman bu insanların durumu karşısında bizim saray gibi yerlerde yaşadığımızı gördük." diye konuştu.
 
Bulut, son olarak, "Müslümanlığın bir ifadesi olarak kendisi için istediğini Müslüman kardeşin için de isteyeceksin` düsturundan hareketle onların yanında olmaya gayret gösterdik. Allah bu konuda gayret gösteren kardeşlerimizden ağabeylerimizden İslami STK`lardan razı olsun ve muvaffak etsin." ifadelerini kullandı.
 
Bir araya gelerek Suriyeli ailelere yardımda bulunan İslami sivil toplum kuruşları:

Vefa-Der

Uhuvvet Köprüsü

Hizmet Vakfı

İlim Yayma Cemiyeti

Anadolu Gençlik Derneği

Bismil Eğitimci Yurdu

Memur Sen

Eğitim Bir Sen

Diyanet Sen

Toç Bir Sen

Sağlık Sen

HÜDA Par Bismil ilçe teşkilatı

AK Parti Bismil ilçe teşkilatı.   (Hasan Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir