• DOLAR 32.496
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2490.962
  • ...
SON DAKİKA
Mısır`da cunta yönetiminden araştırma komisyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır`ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, 30 hazirandan itibaren yaşanan olaylarla ilgili gerçekleri araştırma komisyonu kurulmasını emretti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, geçici Cumhurbaşkanı Mansur`un, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ülkede ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhine gösterilerin başladığı 30 Haziran`dan itibaren yaşanan olaylarla ilgili gerçekleri araştırmak ve belgelemek için hakim Fuat Abdulmunim Riyad başkanlığında bir komisyon kurulmasını emrettiği belirtildi.

Açıklamada, Mısır`ın eski ABD Büyükelçisi Abdurrauf er-Ridi, Ayn Şems Üniversitesi`nde uluslararası hukuk profesörü Hazim Atlem, Kahire Üniversitesi`nde hukuk profesörü Muhammed Bedran ve eski Adalet Bakanı Yardımcısı İskender Gattas`ın komisyon üyeleri olarak belirlendiği kaydedildi.

Komisyonun görevinin, söz konusu olaylarla ilgili bilgi ve belge toplamak, gerekli gördüğü kişilerle buluşmak ve şahitlerin ifadelerini dinlemek, olayların meydana geliş şeklini ve nedenlerini analiz etmek ve nitelendirmek ve olaylarla ilgili yapılan soruşturmaları gözden geçirmek olduğu belirtildi.

Bu arada siyasiler ve hukukçular ise komisyon kurulması kararının, mevcut yöneticilerin göstericilere karşı katliam yaptığı suçlamasıyla 4 dava açmaya hazırlanan Mursi taraftarlarının önünü kesmeyi hedeflediğini savundu.

Siyasiler ve hukukçular, komisyon kurulmasının hedeflerinden birinin de ABD`li ve Avrupalı siyasilerin, geçen 5 ay içinde gerçekleşen olaylar hakkında soruşturma açılmamasına karşı ortaya koyduğu endişeleri gidermenin yanı sıra mevcut yönetimin imajını uluslararası arenada iyileştirmek olduğuna işaret etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir