• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
`Suriye`ye 7 tır ihtiyaç malzemesi gönderildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (İHH) Bursa Şubesi, duyarlı vatandaşların toplamış olduğu yedi TIR`lık ihtiyaç malzemesini düzenlenen törenle Suriye`ye gönderdi. Törene katılan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada genelde Ortadoğu özelde ise Suriye ve Gazze`deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

 Yıldırım, "Bugün altı tane, dün de bir tane tır göndermiş bulunmaktayız. Suriyedeki olay kısa sürede bitecek, çözüme kavuşturulacak bir mesele değil." dedi.

"Dünyanın kilit ülkelerinden biri olan Suriye, bütün emperyalist güçlerin hesap gördüğü ve hesap görülürken de halkının hiçe sayıldığı bir toprak parçasıdır." diyen Yıldırım, kadın, çocuk ve masum insanların ölümünün Dünya için hiçbir anlam ifade etmediğini söyledi.

 Yaşanan zulümler karşısında İslam ümmetinin tavrını eleştiren Özdemir, mazlumdan yana tavır gösterilmediği takdirde mahşerde hesabının sorulacağını ifade etti. Özdemir şu şekilde konuştu: "Öyle bir gün göreceğiz ki mazlum insanların yanında yer almayanlar, artık insanların yüzüne bakamayacaklar. Büyük salonlarda toplantı yapın. Beş yıldızlı otellerde toplantı yaın. Ama bu toplantıların sonunda da bu masum insanlar için hiçbir şey yapmayın. Yazıklar olsun! Dört yüz bin civarında yetim var. Bana göre iki yüz bin civarında yetim var. Hapishanelerde olanların sayısı belli değil. Hapishanede işkence gören kadınların sayısı belli değil."

 Genel Başkan Yıldırım`ın konuşmasından sonra dua ile devam eden tören, sonrasında tırların uğurlanmasıyla sona erdi. (Veysi Siyah/Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir