• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Irak`ta Maliki`ye Karşı Gösteriler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT - Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, El-Enbar ilindeki meydanların El-Kaide örgütünün merkezi haline geldiğini belirterek, bu örgüte yönelik operasyonlar yapabilmek amacıyla göstericilerden meydanları boşaltmasını istedi.

Maliki, Irak`ın resmi televizyon kanalı "El-Irakiyye"de yayınlanan açıklamasında, El-Kaide militanlarının Enbar ilindeki meydanlarda faal olduğunu ifade ederek, hükümet güçlerinin örgütü doğrudan hedef alabilmesi için göstericilere kentteki meydanları boşaltması çağrısında bulundu.

Maliki, "Teröre, El-Kaide`ye karşı mücadele ediyoruz. Eylemciler El-Kaide`den bir parça olmak istemiyorlarsa bu meydanları terk etsinler" dedi.

Irak`ta Sünnilerin yoğunlukta olduğu Diyala, El-Enbar, Salahaddin, Kerkük ve Bağdat`ın bazı bölgelerinde, 2012 yılının aralık ayından bu yana Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı protestolar düzenleniyor. Göstericiler, Maliki hükümetini ülkede Sünni kesime yönelik ayrımcı ve baskıcı politikalar izlemekle suçluyor.

Enbar`ın batısındaki Vadi Havran bölgesinde El-Kaide örgütüne yönelik dün düzenlenen operasyon sırasında militanların el yapımı bombayı infilak ettirmesi sonucu Tümgeneral Muhammed el-Kervi`nin de aralarında bulunduğu 15 asker hayatını kaybetmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir