• DOLAR 32.467
  • EURO 34.52
  • ALTIN 2472.865
  • ...
Bangladeş`te Gösteriler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DAKKA  - Bangladeş Milliyetçi Partisinin (BMP) öncülüğündeki 18 partiden oluşan muhalefet ittifakının 17 Kasım`dan itibaren başlattıkları beşinci yolları ulaşıma kapatma eylemi bugün ikinci gününe girdi.

Muhalefetin, 5 Ocak 2014`te yapılacağı ilan edilen genel seçimin ertelenmesi ve seçime, yeni oluşturulacak, hiçbir partiye bağlı olmayan bağımsız bir hükümetin kontrolünde gidilmesi talebiyle düzenlediği 83 saatlik son eylem dün başlamıştı.

Muhalefet taraftarlarının, yolları ulaşıma kapatmak amacıyla bugün erken saatlerden itibaren Dakka`da başlattıkları gösteri yürüyüşlerinde 50`yi aşkın molotofkokteylli saldırı düzenlenirken polis pek çok bölgede gösterileri dağıtmak amacıyla havaya ateş açtı.

Muhalefet yanlıları, Dakka Racşahi, Dakka Bogora, Hulna ve Bagerhat ilçe ve kasabaları da dahil olmak üzere çeşitli ana ve ara yollarda sabah saatlerinden itibaren barikatlar kurdu. BMP ve Bangladeş Cemaat-i İslami Partisine (BCİP) mensup eylemciler, Narasingdi, Laksipur ve Komilla, Rajşahi, Natore, Kahpainavabgonj, Kustia ve Cessor ilçe ve kasabalarında kurulu barikatları desteklemek amacıyla çok sayıda gösteri yürüyüşü düzenledi.

Gösteriler sırasında 28`i eşya yüklü 40 kamyon, Dakka-Tangail ana yolu üzerinde eylemciler tarafından tahrip edildi, arasında bir otobüsün de bulunduğu 3 araç da ateşe verildi. Eylemciler, ticaret kenti Çitagong ile Sirgonj ilçesinin kuzeyi ve Bagerhat ilçesinin güneybatısında 4 kamyonu tahrip etti.

Güvenlik güçleri gösterilerde, Bangladeş`in değişik kesimlerinde 200`ü aşkın BMP ve BCİP eylemcisini gözaltına alırken, Sthkhira ilçesinde çıkan olaylarda CMİP`nin öğrenci kanadı Çatra Şibir örgütüne mensup bir kişi ile 3 polis yaralandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir