• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Sakın Çoğunluk Sizi Yanıltmasın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-İnsanların çoğu kafirdir. (Nahl 83)
-Çoğu fasıktır. (Maide 49)
-Çoğu müşriktir. (Rum 42)
-Çoğu inkarcıdır. ( İsra 89)
-Çoğu gafildir. (Yunus 92)
-Çoğu yalancıdır. (Şuara 223)
-Çoğu zanna uyar. (Yunus 36)
-Çoğu nankördür. ( Furkan 50)
-Çoğu şükretmez. ( Bakara 243)
-Çoğu iman etmez. (Bakara 100)
-Çoğu Hakktan hoşlanmaz. (Zuhruf 78)
-Çoğu Allah’a ortak koşar. (Yusuf 106)
-Çoğu Kur’andan yüz çevirdi. ( Fusillet 4)
-Çoğu akıl etmez, kafası çalışmaz. (Maide 103)
-Çoğu rızkı Allah’ın verdiğini bilmez. ( Sebe 36)
-Çoğu kıyamet’in geleceğine inanmaz. ( Mü’min 59)
-Çoğu ölüleri Allah’ın dirilteceğini bilmez. (Nahl 38)
-Çoğu Allah’ın mucize yaratabileceğini bilmez. (Enam 37)

 

Kur’anı kerimde çoğunluğun, Allah katında fayda veremeyeceğini bize bildiriyor. Cenab-ı Allah insanları çoklukla değil, ameliyle hesaba çeker. Kelimetullahın da zaten bir çok yerinde bildirmiştir. Resulullah (s.a.v) 331 İslam mücahidiyle Bedir savaşını yapmıştır. Öte yandan müşriklerin sayısı Müslümanların sayısından kat kat fazlaydı ama bu savaşın kazanılmasını imkansız kılmazdı. Günümüz şartlarına baktığımız da Müslüman aleminin parçalanması ayrı düştükleri, gruplar halinde hareket ettiklerini görmekteyiz. Ama bu durumda da Allah Müslümanları her daim müzaffer kılmaktadır. Kafir ve münafıkların oyun ve tuzakları Allah’ın da yardımı ile şimdiye kadar gizli kalmamıştır. Her zaman Bedir de olduğu gibi Allah görünmeyen ordularını inananların yardımına gönderiyor. Şimdiki asır da zulüm ve katliamın her çeşidine başvurulduğu, paranın insandan daha kıymetli olduğu, satılmış İslam ülkelerinin liderlerine rağmen, gene İslam dimdik ayaktadır ve hiçbir güç ve denge bu nuru söndüremiyor. İşte izzetin ve kurtuluşun yegane temeli olan İslam inancı Kıyamete kadar böle devam edecektir.
 

Peygamber efendimiz bizi şu konuda uyarıyor; "Kişi, dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat etsin!" Kur’anın bildirdiği çoklukla, bu hadis üzerinde biraz konuşalım. Dünyanın son zamanlarında yani ‘‘Ahirzaman’’ da kötülük çok olacak. İnsanlar keşke bu mezarda ben yatsaydım dicek. Heryer de zulüm ve vahşet olacak. Kin, öfke , tahamülsüzlük, İslama aykırı ameller çoğalacak, Kimin dost kimin düşman olduğu konusun da teredütler çoğalacak. Helal ile Haram birbirinden ayırt edilemicek gibi alametler çoğalacak. İşte bu yüzden kimin Hakk, kimin Batıl olduğu konusun da insanlık alemi şaşıracak. İnsanlığın düştüğü durumu yalnız tek birşey kurtarır, Allah’ın ipine sımsıkı sarılarak.Zamanı geldi artık gerçek dostu, arkadaşı seçmemiz gerekir, yoksa Allah’ın müjdelediği azap Allah muhafaza bizi de saracaktır. Peki neler yapmalıyız;
 

-Öncelikle İmanımızı şüphelerden arındıracağız. Sonra İlim öğrenmek için ‘‘İkra’’ yani okuyacağız.
-Ayet, Hadis ışığından Nebevi bir Metodla yaşantımızı şekilendireceğiz.
-Müslüman için boş zaman olmaz. ‘‘ İki günü bir olan ziyandadır’’ Hadisini hatırlayarak daha çok İslama hizmet etmeliyiz.
-Müslümanın sosyal hayatı, Futbol, Gezme, Oynama, Günlük işler ile ilgilenme değildir. Müslümanın sosyal hayatı, Hakkı araştırmak, kitap okumak, sohbet dinlemek, Akraba ve hasta ziyaretlerine gitmektir. Tabi ki öbür değindiğim konular da olacak ama öncelik İslamındır.
-Müslüman zamanını Televizyon ve Bilgisayar önünde önünde ziyan etmemelidir.
-Müslüman, okularda kimi dost edindiğini iyi bilmelidir.
-Müslüman, abartılı giyinmekten sakınmalıdır. Zira başkalarına eziyet verebiliriz.
-Müslüman için doğru söz, ayet ve hadislerle konuşmadır.
-Müslüman için önder, Resulullah ve onun arkasından gelen İslam alimleri ve Dava adamlarıdır.
-Müslümanın mücadele alanı, Kibir, Cimrilik, Ucub, Riya, Haset, Gazap, Çok yemek yeme hırsı, Çok söz söyleme hırsı, Mal sevgisi, Makam sevgisinden uzak durmadır.
-Müslüman zulme boyun eğmemeli, Allah’tan başka kimseye boyun eğmemeli, zalime karşı durmalı, İrşat görevini canının pahasına bile olsa yerine getirmelidir.

 

Kurtuluş reçetemiz, İslamdadır, Kur’andadır. Allah hepimizi hidayete eren salih kullarından eylesin. Ayağımızı, Kalbimizi kaydırmasın. Hakkı Hakkla görmeyi, Batıllı ise Batıl ile göstermeyi nasip etsin inşallah. Selam ve Dua ile....

 

Adnan Memiş / Tekirdağ - Yaş:21
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir