• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
DES gündemi değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitimciler Sendikası (DES), gündemi meşgul eden olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Anayasa'nın çifte standart uyguladığına dikkat çekilen açıklamada, "Ülkemiz bu silkelenme süresinde eğitim, bürokrasi, menfaat ve zihniyetle mücadele konusunda maalesef kayda değer bir mesafe kayıt edemedi. Anayasa Mahkemesinin kararı bir milletvekili için tanınırken bir başka vekil için emsal teşkil etmiyorsa burada en büyük etken sanığa bakış açısıdır. Ayrıca şu menfaat belası bir türlü yakamızı bırakmadı, kimi siyasi çevreler nüfuzunu kullanarak hala haksız kazanç elde etme yollarını deniyor. Bunlar adi suçlardır, bu tür faaliyetlerin içinde olanlara göz açtırılmamalıdır." denildi.


"Barış sürecine dikkat"
Açıklamanın devamında, barış sürecine destek olunması gerektiğine vurgu yapılarak, "Ülkemizin bu ikili terör yüzünden 1,2 trilyon dolar zarara uğradığını unutmayalım, eğer bu kavga devam ederse hem malımız hem canımız gitmeye devam edecek. Bundan da tüm halkımız zararlı çıkacak. Öyleyse barış sürecine sahip çıkıp Hükümete destek vermemiz lazım. Bir yılı aşkındır nispeten huzur içinde yaşıyoruz, eğer bu barışı hayırla neticelendirebilsek ülkemizin önü açılacak ve sağlığımıza, eğitimimize, ekonomimize zaman ayıracak, hak ve adaletin üstün olduğu, bireyin mutluluğunun esas alındığı bir atmosferde yaşama imkânımız olacak." ifadeleri kullanıldı.


"Uyanık olmamız lazım"
Dünyada yeni bir şekillenme olduğunu ve artık ABD'nin son demlerini yaşadığını ifade eden DES yönetim kurulu, "Dünyanın, ABD-İsrail- İngiltere üçlü oyunlarının farkına varmış. Dolayısıyla bu böyle gitmez, neticede 5-6 boyutlu bir dünya bekleniyor. Türkiye olarak kendi bölgemizde varlığımızı hissettirmek durumundayız, yeterince doğu batı arasında köprü olduk, artık kendimiz olmalıyız. Yine dünyadan bağımsız kalmayalım ama ayağımız üzeride de duralım, baksanıza Başbakanımızın dik duruşunu nasıl da içine sindiremiyorlar. ABD Ankara büyük elçisi ile muhalefet arasındaki sıcaklığa bakın bu bile ibret verici olsa gerek. Ey halkımız uyanık olmamız lazım." dedi.


"Yapıcı olmak durumundayız"
DES Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamanın devamında "Bu memleket hepimizin, bir eleştiri yaparken, kimi çetelerin üzerine giderken, yaş ile kuruyu bir arada yakmayalım. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Elbette ki yolsuzlukların üzerine gidilmelidir, bu memleketin hazinesine sahip çıkmak, muhafaza etmek korumak herkesin görevidir. Varsa bir hısız arsız yargının önüne çıkarılmalı, cezasını da almalıdır. Kamu malını birileri bir başkasına peşkeş çekmemelidir." ifadelerine yer verildi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir