• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
HÜDA PAR Karaköprü İlçe Binası dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Karaköprü İlçe Teşkilat Binası salavat ve dualarla açıldı. Açılışa Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Karaköprü İlçesi Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Göven, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş ile ilçe Belediye Başkan adayları ve partililer katıldı. Açılış programında İl Başkanı Lokman Yalçın, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, Karaköprü İlçesi Belediye Başkan Adayı İbrahim Göven birer konuşma yaptı.

Basın mensuplarının açılışta olmama sebebine değinen Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, "Basın mensuplarının olmaması bizim için önemli bir yol işaretidir. Doğru yoldayız. Çünkü bizden önceki davalara da bu şekilde yaptılar. Bizim öncülerimizin arkasından dolaşılıp bundan uzak durun bunu dinlemeyin bu sizi kandırır diyorlardı. Belki bizim için de birileri `gitmeyin, göstermeyin, görünmesinler` diyen olacaktır. Ama onların ata ve ecdadı ne kadar başarılı olduysa onlarda o kadarcık başarılı olacaktır" dedi.

Karaköprü deyince akla hemen `Karaköprü rant yeridir` düşüncesinin geldiğini söyleyen Güneş, "Karaköprü arsalar, parseller, hazine arazilerinin linç edildiği yerlerdir. Herkes burayı ele geçirmeye gayret eder. Peki, biz neyin peşindeyiz. Madem biz böyle şeylerin peşinde değiliz biz niye buraya talibiz. Biz daha büyüğüne talibiz. Böyle yerler kesmiyor bizi. Bizim istediğimiz yerler içinde hazır sarayları olan, altında ırmaklar akan, içinde gümüşten koltukların olduğu yerlerdir. Biz buna talibiz. Biz bunun için yola çıkmışız" şeklinde konuştu.

Güneş, "Ben böyle dinden İslam`dan konuşunca bizi dinleyenler `yine dini siyasete alet etmeye başladılar` diyeceklerdir. `Milletimizi cehennemle korkutup, cennetle kandırıp, oylarını almaya çalışıyorlar` diyeceklerdir. Doğru söylüyorlar. Biz böyle alıştık. Hep kandırdık ve kandırıldık. Çünkü bizden öncekilerde bizi cehennemle korkuttular, cennetle müştak ettiler. Bunu büyüklerimiz yaptılar velilerimiz yaptılar, âlimlerimiz yaptılar, peygamberlerimiz yaptılar. Böyle yaparak kandırdılar bizi. Eğer bu kandırılmaksa kandırıldık ve kandıracağız. Kanmak istemeyen kanmasın. Kimsenin kolunu bükmüyoruz" ifadelerinde bulundu.

Hiç kimse siyasi çıkarları ve menfaatleri için bu halkı kurban edemez
Kendi menfaatleri ve çıkarları için halkı kurban edenlerin olduğunu ifade eden Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, "Hiç kimse siyasi çıkarları ve menfaatleri için bu halkı kurban edemez. Hür Dava Partisi olarak hiç kimsenin çıkarlarına ve menfaatlerine bu halkı siyasi alet etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Yola çıkma sebeplerimizden biride budur." İfadelerini kullandı.

"Siyasete yeni bir üslup ve ahlaklı bir siyaset anlayışı getireceğiz"
Gündeme değinen Yalçın, "Seçimlerin yaklaşmasıyla çok çirkin konuşmalar, çok çirkin hareketler yapılmaktadır. Bir birlerinin açıklarını bulup ortaya çıkarıyorlar, birbirlerini rezil ve perişan ediyorlar. Bizler Hür Dava Partisi olarak siyasete yeni bir üslup ve ahlaklı bir siyaset anlayışı getireceğiz." İfadelerinde bulundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkan Adayı İbrahim Göven, Karaköprü `nün hizmete ihtiyacı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Karaköprü ömrü 20 yıl olmayan bir yerleşim yeridir. Kontrolsüz kat imarları verilerek tüketilen taze bir ilçemizdir. Kalem gibi olması gereken yollar maalesef virajlar ile donanmış. Karaköprü`yü beton yığını haline getiren belediyecilik anlayışı artık sona emiştir. Hizmete hasret olan memleketimize hizmet etmek için buradayız"

Belediyelerin halkın emaneti olduğunu söyleyen Göven, "Emanetin ne demek olduğunu bilen bir kadroyla yola çıktık. Eğer Karaköprülü kardeşlerimiz Hüda para oy verip bize teveccüh ederlerse oyları bize emanettir. Bizler Harun olanların nasıl hizmet edeceğini ve Karun olmadan hizmet etmenin mümkün olabileceğini göstermek için buradayız. Bizler bu halkın evlatları olarak dürüst belediyecilik ve hizmet etmek için buradayız. Çünkü biz büyük bir yarışın içerisindeyiz. Bu yarış hayırda yarıştır. Bu yarışta kaybetmek yoktur. Çünkü herkes yaptığının karşılığını Yüce Allah`tan alacaktır" diye kaydetti.

Yapılan duanın ardından ilçe binasının açılışı yapıldı.(Sedat Kuşulay-Mehmet Demir-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir