• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Halen kendi kardeşimizle kavgalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Genç Memur-Sen Bursa Şubesi, Milli Türk Talebe Birliği ve Rabia Platformu'u ile birlikte Mevlana'yı anma ve anlama konulu konferans gerçekleştirdi.

Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kara konuşmacı olarak katıldı.

Özellikle Öğrenci ve gençlerin katılım gösterdiği programın sunuculuğunu Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş yaptı.

Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere mikrofonu alan Memur-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker, ümmet ve insanlık olarak çok buhranlı ve bunalımlı dönemlerden geçildiğini ifade etti. Şeker, "Dünyanın neresine bakarsanız bakın öldürülen, katledilen ve şehit edilen hep Müslümanlar. İslam coğrafyasına baktığımız da gerçekten Gazze ağlıyor, Suriye ağlıyor, Filistin ağlıyor ve Mısır ağlıyor her taraf ağlıyor."dedi.

Toplum olarak Mevlana'nın anlayışına çok ihtiyacın olduğuna dikkati çeken Şeker, mikrofonu Prof. Dr. Mustafa Kara'ya bıraktı.

Prof. Dr. Kara, sohbetini 3 bölümde anlatacağını belirterek birinci bölümde, tasavvuftan ikinci bölümde Mevlana'nın yaşadığı yüzyıl üçüncü bölümde ise bugünümüzden bahsedeceğini söyledi.

Mevlana'nın neden sevildiğini anlatan Kara, sevginin yapmacık bir şey olamayacağını söyleyerek, "Mevlana'yı insanlar için seviyoruz, Dünya neden Mesnevi'yi okuyor başka kitap mı yok dünyada? Hıristiyan'ı, Yahudi'si, Müslüman'ı, Budist'i neden okuyor Mesnevi'yi? Çünkü insanların derdine derman oluyor. Mevlana'nın bütün insanları kucakladı." Dedi.

Kara, daha sonra "Hani meşhur bir sözü var ya Ne olursan ol gel. Putperest de olsan gel, ateşe de tapıyorsan gel, kafir de olsan gel, zındıkta olsan gel… diyor ya Mevlana aslında Kur'an-ı Kerim'in söylediğini söylüyor. Kur'an-ı Kerim'de ki bir ifadenin açılımıdır bu. Biliyorsunuz Kur'an da 3 grup insana sesleniliyor birinci Ey insanlar! 2. Si Ey kitap ehli ! 3. Sü ise Ey Mü'minler ! iç içe girmiş halkalar şeklinde en büyük halka ise Ey İnsanlar ! Ne demek bu Ey 7 milyar insan demek. Ve Allah onları, yani bu 7 milyar insanı davet ediyor. Mevlana'nın yaptığı bundan farklı bir şey değil. Mevlana da bu ifadeyi açıklamış oluyor. Çünkü Ey insanlar ! dediğiniz de bu insanların içinde kafiri de var puta tapanı da var ateşe tapanı da var. Onlara bir davetiyedir." şeklinde konuştu.

Tüm insanlığa hitap edebilecek bir gönülle sahip miyiz?
"Asıl problem bizde yani özellikle biz ilahiyatçılarda" diyen Prof.Kara, İlahiyatçılar 'Ey İnsanlar' diyebilecek bir gönüle sahip mi? 'Ey İnsanlar' diyebilecek bir gönüle sahip miyiz? Nerde kardeşim nerde kendi öz kardeşimizi davet edemedik. Daha kendi kardeşimizle kavgalıyız. Daha kendi ailemizle kavgalıyız. Halen öteki mezhep öteki, halen filan mezhepte ki öteki sende Ey İnsanlar diye vaaz edeceksin, yutmazlar." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın sonunda Memur-Sen Bursa Temsilcisi Numan Şeker Prof.Dr. Mustafa Kara'ya bir demet çiçek hediye etti. (Zeki Aras, Veysi Siyah - İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir