• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Bakan Yılmaz Bingöl'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Bingöl iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerin tartışıldığı "Bingöl Kalkınma Platformu" istişare toplantısı düzenledi. Yapılan Toplantıya Bakan Yılmaz da katıldı.

Toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, kalkınmanın farklı görüşteki tüm kesimlerin bir araya gelmesiyle sağlanabileceğini belirterek, "Gelişmiş bölgelere, gelişmiş illere baktığınız zaman hep bunu görüyorsunuz. Görüşleri farklı da olsa farklı birtakım alanlarda çalışıyor olsalar da illerinin, yörelerinin kalkınması konusunda birlik beraberlik sağlayanlar daha hızlı gelişiyor." Dedi.

Özel yatırımların çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, hep altını çiziyorum bir çözüm süreci yaşıyoruz diyen Bakan Yılmaz, ''Çözüm süreci bölgemizde Bingöl'ümüzde huzuru güveni pekiştiren bir süreçtir ve bütün halkımızla biz bu süreci destekliyoruz. İnşallah bu çözüm süreci tam anlamıyla sonuçlandığında insanların kafasında, hiçbir şüphe tereddüt kalmadığında göreceksiniz bu bölgelerimizde yatırım ortamı da çok iyileşecek ve çok sayıda yatırımcı gelecek.''şeklinde konuştu.

Devlet olarak kamu olarak yatırım yaptıklarını bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirten Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; "Fakat bir bölgenin kalkınması sadece kamu yatırımlarıyla mümkün değil. Türkiye geneline de bakın, Türkiye'de toplam 100 liralık bir yatırım yapılıyorsa, bunun 80 lirasını özel sektör, 20 lirasını kamu sektörü yapıyor. Bu bölgelerimize geldiğimiz zaman maalesef özel sektör yatırımları görmüyoruz. Ama huzur ortamı pekiştiği zaman bunu daha fazla göreceğiz. Bingöl'ün potansiyeli neyse bunu hep birlikte iyi belirleyelim. Yatırım ortamımızı iyileştirelim. El birliğiyle yatırımcılarımıza destek olalım özel sektör yatırımlarını arttıralım."

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ise, "Bu toplantıda ilimizi nasıl kalkındırabiliriz, ilimizin durumu nedir? Önce bir fotoğrafını çekerek, daha sonra hangi konularda eksikliklerimiz var, hangi konulara ağırlık vermemiz lazım bu konuların konuşulabileceği, fikir alış verişine bulunulacağı bir platform oluşturduk. Bu platformda bir görüş alışverişinde bulunacağız öncelikle bugün serbest bir model üzerinde çalışalım diye fikir birliğine vardık.'' Şeklinde konuştu

Yapılan konuşmaların ardından Bingöl Ticaret ve Sanayi (BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay tarafından Bakan Yılmaz'a plaket takdim edildi.

Toplantı Basına kapalı olarak devam etti.(Nihat Kanat, Salih Torak-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir