• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
"İşletme kayıt belgesi" almayana ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü esnafları İşletme Kayıt Belgesi almaları hususunda uyardı. 2013 yılı sonuna kadar İşletme Kayıt Belgesi almayan esnaflara idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Muş Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar, Aralık ayı sonuna kadar " işletme Kayıt Belgesi'' almayan Gıda işletmelerine 1279 TL ile 2560 TL. Arasında idari para cezası uygulanacağını belirtti. Akar, İdari para cezasına maruz kalınmaması için Gıda İşletmesi sahibi esnafların 31.12.2013 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunarak İşletme Kayıt Belgelerini almaları gerektiğini kaydetti.

Akar; "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından gıda işletmelerinin "İşletme Kayıt Belgesi" alma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Konuyla ilgili olarak gıda işletmelerinden henüz İşletme Kayıt Belgesi almamış veya mevcut belgelerini İşletme Kayıt Belgeleriyle değiştirmemiş, işletme sahiplerinin dolduracakları beyanname, dilekçe ve yönetmelik kapsamında istenilen belgelerle işletmelerinin bağlı bulunduğu İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine en son 31.12.2013 tarihine kadar başvurmaları önem arz etmektedir. Buna göre 31.12.2013 tarihine kadar "İşletme Kayıt Belgesi" almayan perakende ve toplu tüketim yerleri (bakkal, market, lokanta-restaurant, manav, çay ocağı v.s.) gibi küçük esnaf ve gıda üreticileri ceza ödemek durumunda kalacaklardır. Belgeyi almayan perakende gıda işletmelerine bin 279 TL, gıda üretim işletmesine 2 bin 560 TL idari para cezası uygulanacaktır'' dedi. (M. Şirin Çağlayan)

Bu haberler de ilginizi çekebilir