• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
Dünya Şehir Yöneticileri Konya'ya hayran kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya'da gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı'na katılan yerli ve yabancı misafirler şehirdeki tarihi mekanları ve bazı örnek hizmetleri gezerek bilgi aldı.

Dünyanın 20 ülkesinden Konya'ya gelen belediye başkanları, belediye yöneticileri ve akademisyenler Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Bilim Merkezi, Aslım Katı Atık Sahası ve Enerji Üretim Tesisi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ile Mevlana Türbesi, Alaaddin Tepesi, İnce Minareli Medrese ve Karatay Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Geçmişin yaşatılması çok güzel
Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Reza Saeid Abadi, uzun yıllardır Konya'ya gelmek istediğini, Hazreti Mevlana'nın şehri olan Konya'da bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Konya'da kültürün ve tarihi eserlerin bu kadar sağlam günümüze aktarılmış olmasından ve konukseverlikten çok etkilendiğini dile getiren Abadi, UCLG-MEWA toplantısında duyguların açıkça ifade edildiğini, toplantının dünya barışına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Toplantıya katılan ve tarihi mekanları ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler de, Konya'nın sadece Selçuklu'nun başkenti değil, aynı zamanda kültürün ve mimarinin dikkat çektiği güzel bir şehir olduğunu vurguladılar. Dünya genelinde tanınan bir şehir olan Konya'ya insanların sadece Hazreti Mevlana için değil, tarihi mekanları ve kültürel değerleri görmek için de geldiğini kaydeden misafirler, toplantılar kapsamında kurulan işbirliğinin tüm şehirlere katkı sağlayacağını dile getirdiler.(İlyas Yavuz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir