• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Gök: Zaman şaha kalkma zamanıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Batman, Siirt ve Ağrı Belediye başkan adaylarını düzenlediği programla açıkladı .

Adaylar adına konuşan HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, katılımcıları ve TV'de ekran başında olanları selamlayarak, "Geçmişte yaşadığımız tüm sıkıntılar, zorlu, çileli dönemlerden ve mahrumiyetlerden sonra bizlere bu günleri nasip eden Yüce Rabbimizi hamd ile tesbih ediyoruz. Ve bizi bu davaya layık kılması, ayaklarımızı sabit tutması için O'ndan yardım diliyoruz" dedi.

Siyasi irade Allah'tan gerçek manada korkanlara teslim edilmelidir
Her türlü sıkıntı ve imkansızlıklara rağmen dolu dolu geçen bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Gök, "Bu hareket hür doğdu ve hür kalmaya devam edecek inşallah. Bu dava olağan üstü cehd ve gayret gösterilmeye değer tek davadır." şeklinde konuştu.

"Hiç şüphesiz gelecek sözkonusudur. Toplumumuzun geleceği, bölgemizin geleceği, şehrimizin geleceği, çocuklarımızın geleceği, Dünya ve ahiretimiz söz konusudur." diyen Gök, "Zira şu ana kadar halkımızın iradesine ipotek koyanlar, halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede İslami değerleri toplumun hayatından uzaklaştırdılar, siyasi hayattan uzaklaştırdılar. Ve bu yüce değerleri camilere ve şahısların vicdanına hapsettiler. Oysaki bu değerler toplumu ihya edecek, insanı her iki cihanda mesut ve bahtiyar edecek değerlerdir. Zira bu değerler doğruluğu, eminliği, adaleti, merhameti, cesareti ve her şeyden önemlisi Allah korkusunu yerleştirir." dedi.

Yönetilenlerin selametinin, yönetenlerin gerçek manada doğru, dürüst ve adil olmalarına bağlı olduğuna dikkat çeken, "Bu yüzden siyasi iradenin mutlaka Allah'tan gerçek manada korkanlara O'nun iradesine teslim olanlara teslim edilmesi şarttır." ifadelerini kullandı.

Hür Dava'nın samimi bir teslimiyeti ve bu teslimiyetle birlikte ciddi bir mesuliyeti gerektirdiğine işaret eden Gök, "Bu mesuliyet her ferdimizde nefsini hakkın ve halkın hizmetine adama duygusunu hakim kılar. Yıllarcadır halkımızı özellikle de gençlerimizi maddi ve manevi yönden ifsat ettiler, sömürdüler ve dünyamıza hakim oldular. Biz de en az onlar kadar samimi ve gayret sahibi olmadıkça, bu dünya onların olmaya devam edecek. Onların hakim olduğu bir dünyada da çoğumuz hem bu dünyayı hem de ahiretimizi kaybederiz" dedi.

Hür Dava Partisi İslam'ı referans alan bir partidir
İbrahim Ethem'in 'Yamadık dünyamızı yırtarak dinimizden din de gitti dünya da gitti elimizden' sözlerini hatırlatan Gök, "Allah'ın izniyle çocuklarımızı onlara teslim etmeyeceğiz. Gençlerimizi onlara teslim etmeyeceğiz. Ve ahiretin tarlası olan bu dünyamızı onlara teslim etmeyeceğiz. Şimdi, zaman, hakkın ve halkın hizmetkarları olan hür kadroların hizmet için şaha kalkma zamanıdır. Şimdi zaman mustazaaflara, garibanlara, yalınayaklılara, yetim ve mahrumlara, insan onuruna yaraşır bir hayat sunmak için Rabbimizin lütuf ve inayetiyle Yusufi mahzenlerden sonra Yusufi makamlara el atma zamanıdır" diye konuştu.

Hür Dava Partisi'nin İslam'ı referans alan bir parti olduğunu dile getiren Gök konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla insanları bir tarağın dişleri gibi eşit gören bir inancın, yaşlı, engelli, bayan, çocuk, öğrenci, dul, yetim, düşkün kim varsa hepsinin haklarını adil bir şekilde tanzim eden kadim İslam kültürünün sahipleriyiz. Tarihte ilim, irfan ve medeniyete beşiklik eden Basra, Bağdat, Şam, Kurtuba, Endülüs gibi İslami değer ve motiflerle kurulan şehirlerimiz vardır."

'Rüşvet Alan da Verende Mel'undur' tabelalarını tekrar asacağız
Batman'ın geçmişte İslami değer ve hassasiyetlerle, ahiret hesabını gözeten bir belediyecilik anlayışıyla kısa bir dönem de olsa hizmet gördüğünü anlatan Gök, "Halkımız da bu hizmetleri takdir etmiş ve hayırla yâd etmiştir. Merhum Belediye Başkanı Salih Gök seçilir seçilmez halka verdiği sözü yerine getirip, Batman Belediyesi'nin kapısına 'Rüşve alan da veren de mel'undur ' sözünü astırdı. Hiç şüphesiz bu söz Merhum Salih Gök' e ait bir söz değildi. Herhangi bir siyasetçi veya düşünürün sözü de değildi. Bu söz Alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Rehber Hz. Muhammed(a.s) ın kendinden sonra kıyamete kadar gelecek olan bütün yöneticilere ve iktidar sahiplerine çok önemli bir uyarısıydı" dedi.

Gök, projelerini açıklamadan önce şu sözleri vermeleri gerektiğine inandıklarını belirterek "Biz kesinlikle halkımızı kandırmayacağız, halkımıza ihanet etmeyeceğiz ve halkımızın malını yemeyeceğiz. Ve yine söz veriyoruz ki Allah (c.c) nasip ederse 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelalarını tekrar asacağız" ifadelerini kullandı.

 

HÜDA PAR olarak yönetim anlayışlarının 'Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet' olduüğunu ifade eden Gök, "Şimdi de Yerel Yönetimler için 'Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet' diyoruz. Ve yine Belediyeler halkın malıdır. Ve yetim malı gibi muhafaza edeceğimize dair söz veriyoruz. İnşaallah, HÜDA PAR'ın adayları zamanı geldikçe makul, uygulanabilir ve her kesimi içine alacak projelerini halkımıza takdim edecekler. Zira bütün arkadaşlar uzun bir süredir projeler konusunda hazırlıklar yapmaktadırlar." dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir