• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Kanunlar engellese de Allah'ın rızasını gözeteceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- HÜDA PAR tarafından düzenlenen "Halkımızın Hizmetkarı Belediye Başkan Adaylarımızı Açıklıyoruz" adlı programa katılan partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. HÜDA PAR'ın adaylarının partizanlık yapmayacağının altını çizen Yapıcıoğlu, adaylarının dürüst siyaset ile halka hizmet edeceğini söyledi.

Konuşmasında, Roboski katliamına ve gündemdeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına da değinen Yapıcıoğlu, dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR'ın Batman, Siirt ve Ağrı illeri ve bu illere bağlı ilçelerin belediye başkan adaylarının açıklandığı programda konuşan Yapıcıoğlu, üç dilde katılımcıları selamladı.

 

Referansımız İslamdır
Kısa sürede 48 ilde teşkilatlandıklarını belirten Yapıcıoğu, HÜDA PAR'ın 71. parti olarak kurulduğunu ve birçok kişinin bu kadar parti varken HÜDA PAR niye kuruldu? diye sorduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Mevcut 70 partiden farklı olduğu net biçimde ortaya koyduk. Bugüne kadar hiçbir parti bizim referansımız İslam'dır' diyoruz.Biz net olarak bunu söylüyoruz; Halkın yüzde 99'nun Müslüman olduğu ülkede bizlere İslam siyasi, içtimai, ticari hayata karışmamalıdır.İslam mabedlere ve gönüllere hapsedilmelidir.Böyle olsun ki, kaybolup gitsin dediler"

 

İslam'ın sadece cenaze merasimlerinde ve camilerde kaldığını dile getiren Yapıcıoğlu, İslamın hayatın sosyal, siyasi ve ticari gibi her alanda cari olması gerektiğini belirtti. Yapıcıoğlu, "Kur'an insanlara yol göstermek için gelmiştir. Perşembe günleri okunmak için gelmemiştir. Partimizin ismi HÜDA PAR, yani hidayete erdiren demektir. Referansımız İslamdır. Bakış açımız hareket tarzımız Müslümanca ve İslama göredir. Allah'ın rızası haricinde olan bir hareket tarzı içinde olamayacağız. Kanunlar engellesede her şeyi göze alarak Allah'ın rızasını gözeteceğiz." dedi.

 

Beşeri ideoloji sahiplerinin partilerini halka farklı anlattıklarını ifade eden yapıcıoğlu, "Bize kara çalmaya çalışıyorlar ama beceremiyeceklerdir. Bu salondaki sizler gösterdiniz. Basının kahir ekseriyeti partimize ambargo uyguluyor. Yapacağınız ev ev, mahalle mahalle dolaşarak bunu aşacağız. Kardeşlerimizi ihlaslı çalışmaları herşeyi engelleyecektir." ifadelerini kullandı.

 

Kimsenin kavmin bir diğerine üstünlüğü yoktur
Yeryüzünün zulüm ile doluyken beşeri ideolojilerin bu zulmü kaldıramayacağına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bizlere bu zülmü yapanlar batılılar iken beşeri ideolojileri de çıkaranlar batılılardır. Bizim inacımıza göre hiç kimsenin kavmin bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Zulüm kaynağı sınıfların kendilerini üstün görmeleridir."Dürüst Siyaset Gerçek Adalet'' sloganıyla yola çıktık. Siyasette kendi çıkarını ön plana çıkarıp dürüst siyaset yapan yoktur. Hüda Par'ın toplumu menfatini ve faydasını öne çıkaran bir partidir. Tersini yapmak Bediuzzamanın söylediği gibi canavarlıktır" dedi.

Siyasetlerinin belediyelerdeki yansımasında partizanlık olamayacağını ve seçilecek başkanın o şehrin başkanı olacağına işaret eden yapıcıoğlu, "Bu memleket partizanlıktan çok çekti. Adalet mekanizmasında memnun olan yoktur. Roboski katliamı 2 yıl geçmesşine rağmen hiç bir ilerleme yoktur. O mahsum insanları şavaş uçaklarıylan vuran insanlara hesap sorulması gerekmez mi? Dosyanın tekrar açılması için AİHM 'den karar çıkması gerekirdi." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

"Batıya güvenilmez"
Batı'yı eleştiren Yapıcıoğlu, "İkiyüzlü batı, özgürlüğü de insan haklarını da demokrasiyi de refahı da kendisi için istiyor. Kendisinden arta kalan bir şey olursa diğer halklara, kesimlere veya sınıflara sıra geliyor. İnsanları birbirinin kurdu olarak gören, refah içinde yaşayabilmek için zayıfların mallarını, memleketlerini yağmalamaya devam eden batıdan insanlık adına alacağımız bir şey yoktur. Bizde diyoruz ki bütün insanların kurtuluşu ancak insanların fıtratına dönmesiyle olur. Ancak bununla insanlık bu buhradan çıkar. Mutluluk sadece maddi zenginlikle gelmez insan yaratılış gayesine uygun davranırsa mutlu olur." şeklinde konuştu.

 

Yaşanan operasyon ve sonuçları çok vahim
Son operasyonlara değinen Yapıcıoğlu, "Beraatı zumuret asıldır ancak iddialar çok vahimdir. Birileri idareciler deveyi havuduyla götürmüşler diyor. Birinin evinde milyon dolarlar çıkıyorsa bu çok vahimdir eğer bu yoksa polis bırakmışsa bu daha vahimdir. En vahim olanıda emniyet içinde çete varsa ve dışarıdan talimat alıyorsa bu en vahimidir. Zamanında birçok kardeşimize polis jandarma yargı adeta silah olarak kullanıldı" dedi.

Polis, jandarma ve yargının bir ülkede silah olarak kullanılmasının çok vahim bir durum olduğunu ve bunu defalarca dile getirdiklerini anlatan Yapıcıoğlu, "Bir memlekette adalet ölmüş ise savcı ve hakimler birilerinden birilerinden talimat alarak ceza verip tahliye ediyorsa orda adalet ölmüştür. Halkımıza halkın rızası ve adaletin tesisini sizlerin desteği ile kuracağız" ifadelerine yer verdi.

Batman'da görevi başındayken süresini tamamlayamayan merhum başkan Salih Gök'ten bahseden Yapıcıoğlu, "Belediye kapısına 'Rüşvet alanda verende melundur' Hadisini astırdı, onun döneminde tek bir rüşvet olayı olmadı. Rüşvet yok, iltimas yok, adam kayırma yok vefat ettikten sonra seçimle gelen yönetim o hadisi kaldırdı. Bu iki amaçla kaldırdı birincisi o söz hadis olduğu için kaldırdı. İkincisi sözün içeriğinden rahatsız oldular. İnşallah . 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimde cehd ve gayretlerinizle halk hür kadrolara belediyeyi verirse o hadisi beleidyenin kapısına tekrar asacağız." dedi.

 

"Amacımız zulmü ortadan kaldırmaktır"
Dürüst bir siyaset ile gerçek adaleti tesis etmek istediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Referansımız inancımızdır, İslam'dır. Davamız; insanlarımızı sahte ilahların kulluğundan kurtarmak suretiyle hakiki manada özgürlüklerine kavuşturmaktır. Sömürü düzeninin çarkına çomak sokmak suretiyle düzenlerini bozmak, zulmü ortadan kaldırmaktır. Hedefimiz büyük, davamız kutludur. Hür dava olarak misyonumuz insanlığın fıtratına dönüşüdür. Sadece memleketi değil beşeriyeti kurtarmak insanın fıtratına dönüşü, yaratılış gayesine uygun davranması ile mümkündür." ifadelerini kullandı.

 

"Zafer kadınlarla kazanılır"
Bayanlara seslenen Yapıcıoğlu, "Eğer siz kıymetli bacılar ciddi çalışır ve bu işi sahiplenir iseniz, Allah'ın izni ve yardımıyla kimsenin tahmin bile edemeyeceği kadar iyi bir sonuç alır ve gelecek nesillerimizi, çocuklarımızı bataklığa saplanmaktan, ateş çukuruna düşmekten kurtarırız. İnşallah zafer marşlarıyla birbirimizi tebrik ederiz. Yok, eğer bu işe kadın eli değmez ise, yani sizler bu işe sahip çıkmaz ve yeterince çalışmaz iseniz hiç kimse başarı beklemesin." ifadelerini kullandı.

 

Gençlere çağrı!
Son olarak gençlere seslenen Yapıcıoğlu, "Sizin yükünüz de ağırdır. Bu ağır yükü kaldırabilmek için iyi donanımlı olmanız gerekir. Kendinizi iyi yetiştirin. Çokça okuyun. Çevrenizdeki insanlarla iyi ilişkiler kurun. Enerjinizi büyüklerinizin tecrübeleri ile birleştirin. Ehli iman olan herkesin kardeşiniz olduğu gerçeğini unutmayın. Hangi partiye oy verirse versin. Önemli değil. Yolunu şaşırmış, batıl davalar peşinde koşanlara da yol göstermek, hidayetlerine vesile olmaya çalışmak hedefiniz olsun. Onları güzel sözle hikmetle davet edin. Şunu unutmayın: Bir tek insanın hidayetine vesile olmak dünyadan ve içindekilerden daha değerlidir. Nihai hedefimiz Rıza-i İlahi için toplumu ıslah etmektir." dedi. (Mehmet Mikyas/M.Enes İmir- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir