• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
PKK`lerin saldırısına uğrayan öğrencilere ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinde (DÜ) Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrencilerin geçtiğimiz Nisan ayında yapacağı Kutlu Doğum Konferansının duyuru afişleri dağıttıkları gerekçesiyle PKK`li grupların saldırısıyla başlayan olaylardan sonra haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 öğrenciye örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme iddiasıyla ceza verildi.
 
Saldırıya uğrayarak mağdur edildikleri halde haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler Cihan Turan, Eşref Taş, Mehmet Alyüz, Şaban Aslan`a Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten dolayı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis, Yürüyüş Yasasına muhalefetten dolayı ise 6 bin TL para cezası, Sadık Çetinkaya`ya ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 12 bin TL para cezası verildi.
 
Diyarbakır 8`inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 5 kişinin haksız bir şekilde cezaya çarptırıldığını dile getiren öğrenci avukatlarından Abdulgani Orhan, "Mahkemede, üye hâkimlerden birisinin suç oluşmadığı ve ceza verilmeyeceği yönündeki kanaatine ve muhalefet şerhine rağmen, mahkeme başkanı ve diğer üyenin oy çokluğuyla müvekkillerimize örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme isnadı ile 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verilmiştir. Yine Müvekkillerimize gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefetten değişik cezalar verilmiş fakat bu cezalar para cezasına çevrilmiştir. Gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten verilen para cezaları 6 bin liradır. Müvekkillerimizden biri için 12 bin lira para cezası verilmiştir." şeklinde konuştu.
 
"Verilen bu karar hukuksuzdur"
Verilen bu cezanın hukuksuz olduğunu dile getiren Orhan, "Muhalif üyenin muhalefet şerhinde de belirttiği gibi bu suçun oluşması için örgütün emri doğrultusunda müvekkillerimin hareket ettiğini tespit edilmesi gerekir. Müvekkillerimiz Bilge Gençlik Kulübü üyesi olması nedeniyle kutlu doğum afişleri asmak isterken gerginlik başlamış ve bu gerginlik sonucunda üniversitede gelişen olaylar nedeniyle müvekkillerimiz 10.04.2013 tarihinde gözaltına alınmış ve 8. Ağır Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu bu haksız karar nedeniyle mağdur duruma düşmüş bulunmaktadır." dedi.

Müvekkillerine verilen bu cezanın haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu dile getiren Orhan, cezayı temyiz edeceklerini söyledi.
 
(Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir