• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
Tarım ve hayvancılık sektörü destek bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van TSO'da gerçekleştirilen toplantıya Ziraat Bankası, DAKA, Y.Y.Ü ve ABİGEM Temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, özellikle hayvancılık sektörünü çok önemsediklerini belirterek, "Bugün 12. Sektör Değerlendirme Toplantısı yapıyoruz. Hayvancılık sektörü ilimiz için çok önemli bir potansiyeldir. Ancak sektörde yaşanan sorunlar nedeniyle maalesef bu sektörde istenilen düzeyde değiliz. Potansiyelimizi kullanamıyoruz. Bunun için bir araya gelmeliyiz. Sorunlarımızı doğru tespit etmeliyiz. Bunun için öncelikle özellikle sektörün içinde olan sektör temsilcileri bizlere yaşadıkları sorunları anlatmasını bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

 

Karaman, Van kamuoyunun ve özellikle basının dile getirdiği kent içindeki ahırların Büyükşehir statüsü kazanan Van için olumlu bir durum yansıtmadığını belirterek, "Van şehir merkezindeki ahırların tespit edilmesine yönelik DAKA'ya sunduğumuz projemiz kabul edildi. Şuan uzmanlarımız alanda çalışma yapıyorlar. Projede amaç doğru tespitler yapmaktır. Kentte kaç ahır var, ahırlardaki hayvan sayısı, hangi şartlarda beslendikleri gibi verileri topluyoruz. Daha sonra bu ahırların nerede konumlandırılacağı, nasıl bir proje ile bir araya geleceği üzerinde çalışıyoruz. Ancak tüm bu çalışmaları yaparken sizlerden destek bekliyoruz. Sizin fikirleriniz bizim için çok önemlidir." dedi.

 

Sektör temsilcileri de ahırların il dışına çıkarılması için yapılacak çalışmalara mutlaka sektör temsilcilerinin katılması gerektiğini belirttiler.

 

Ayrıca sektörün en büyük sorunun finans olduğunu belirten sektör temsilcileri, bu konuda DAKA ve Kamu Bankalarının özel destekler vermesi üzerinde durdular. Y.Y.Ü. temsilcisi katılımcılara bilimsel destek olacaklarını belirtirken, Ziraat Bankası Temsilcisi ise, şuan çiftçiler için sağlanan krediler hakkında bilgi verdi.

 

Toplantıya Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Diyaeddin Altındal, Burhan Kandaşoğlu, Meclis Üyeleri ve sektör Temsilcileri Ekrem Baytar ve Sabri Yılmaz ile odaya üye olan sektör temsilcileri katıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir