• DOLAR 32.58
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2425.421
  • ...
Gazze ablukası içeriden kırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - Uluslararası Özgürlük Filosu Komitesi'nin Gazzeli STK'larla birlikte başlattığı, Gazze'de eski bir balıkçı teknesinin kargo gemisine dönüştürülmesiyle oluşturulan Gaza's Ark projesi İsrail ablukasını içeriden kırmak için Akdeniz sularına açılmaya hazırlanıyor.

Gazze'de abluka nedeniyle her geçen gün daha da küçülen denizcilik endüstrisini canlandırmayı ve gemi yapımı sanatını genç kuşaklara aktarmayı hedefleyen proje Gazzeli denizcilere modern ekipman ve tekniklerin kullanımına dair eğitim olanağı sağlıyor.

Akdeniz'in balıkçılığa kapalı tek limanı olan Gazze limanından yola çıkmaya hazırlanan "Gaza's Ark" projesi ile ayrıca Gazze'de üretilen ancak abluka nedeniyle ticareti yapılamayan ürünleri uluslararası alıcılarla buluşturacak ihracat köprüsü de kurulmuş olacak.

İsrail'in hukuksuz ablukasının kaldırılması ve Gazze halkının kendi ekonomilerini inşa edebilmeleri için Gazzeli balıkçılarla uluslararası aktivistlerin işbirliğiyle başlatılan Gaza's Ark projesinin hazırlıkları bir yıldır devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir