• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Antep`ten Suriye`ye insani yardım konvoyu gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Gaziantep İstasyon Meydanı`nda gerçekleşen törende Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Arslan, Gaziantep Erdemliler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Büyük ve Konya İHH-AYDER (Anadolu İnsani yardım Derneği) ile Akşehir Gönüllüleri`ni temsilen Afet İbişdayı katıldı.

Törende Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Arslan, Kardeşlik ve komşuluk hakkı gereği yardıma muhtaç Suriyelileri yalnız bırakmayacaklarını belirterek; "Bizler de Anadolu insanı olarak, komşuluk hakkı ve kardeşlik hukukuna binaen asla ve asla onları yalnız bırakmama adına, buradaki insanlarımızın yardımlarını, hasenatlarını bir köprü olma vesilesi olarak kardeşlerimize inşallah ulaştıracağız."dedi.

Arslan,"Son zamanlarda, özellikle de kışın girmesiyle orada ciddi bir soğuk söz konusu. Orada çocuklar donarak ölüyor. Son olarak 24 civarında insanın donarak öldüğü haberleri geldi. Bizler asla ve asla o kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı tekrar ilan ediyoruz. O ateşin bir an önce son bulması için dua etmekteyiz. Rabbim inşallah oradaki kardeşlerimizi sağ salim olarak eski günlere kavuşturur."ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Gaziantep Erdemliler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Büyük`ün yaptığı dua ve ardından okuduğu ezanla tören son buldu.
Söz konusu sivil toplum örgütleri tarafından hayırseverlerden toplanan ekmeklik un, battaniyeler, çocuk botları, kazaklar ve çocuk mamasından oluşan paketler, 1 TIR ve 6 kamyona yüklenerek Suriye`deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir