• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kavganıza İslam'ı alet etmekten sakının!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Merkez Kayalıpark alanında yaptığı 328. Hafta basın açıklamasında son günlerde yaşanan çatışma ve gerilimlere değindi. Basın açıklamasını platform sözcüsü Ersoy Kağnıcıoğlu, Maide Suresi'nin 2. ayetinin mealini okuyarak başladı.

Dünyanın küresel aktörlerin, küresel menfaatlerini elde edebilmek için çatıştıkları bir savaş alanına döndüğünü ifade eden diyen Kağnıcıoğlu, "Bu savaş dünyanın belirgin yerleri ile sınırlı kalmayıp tamamı üzerinde cereyan etmektedir. Sebeplerin farklılığı olayların tezahürlerinin ve şekillerinin değişik olması bu gerçeği değiştirmemektedir. Küresel emperyalizm bu savaşta inanç, ahlak ve hiç bir ilke gözetmemektedir. Savaşan tarafların farklılığı da esasta savaşın aynılığını ortadan kaldırmamaktadır. Ülkemizin bu savaş oyununun iğrenç bir şekilde perdelendiği bir sahne haline dönüştürülmesinden ciddi bir şekilde rahatsızız." Dedi.

"İnsanlar, kurumlar, toplumlararası yardımlaşmalar, ittifaklar ve ittihatlar iyilik ve takva üzerine yapılmalıdır." Kağnıcıoğlu, "Fıtri ve İslami olan da budur. Bunlar siyasal, ekonomik ve kültürel menfaatler üzerine kurulursa elde edilecek sonuçlar da bu sebeplerle ilgili olur. Sebepler sonuçları meydana getirir. Ameller niyetlerle değer kazanır. Menfaatler için bir araya gelenler bu menfaatler çatıştığında birbirlerine düşman olabilirler. Ve farklı gruplarla birbirlerine düşmanlık ve nefret üzerine yardımlaşabilirler." dedi.

Kağnıcıoğlu, "Geçmişte meydana gelen bu türden yakınlaşmalar bugün bir çatışma haline dönüştü ise tartların her biri ile yeni dayanışma içerisinde olanlara da bu durum bir ibret olmalı değil mi? Bugünkü dayanışma sebepleri de değişince sizler için de yeni çatışmalar meydana gelmeyecek mi Zannediyorsunuz? Taraflardan hangisine hangi menfaatler için yakınlaşırsanız yakınlasın her yakınlaşmanın sonu bir çatışma ile son bulmayacak mıdır?

Ülkemizdeki son aylarda meydana gelen çatışma ve gerilimlerin sebeplerinin kirli bir savaş olduğu kanaatindeyiz. Tarafeyni ellerini temiz tutmaya, mevcut olan kirleri temizlemeye ve daha fazla kirlenmemeye davet ediyoruz. Tarafeyn'în kamuoyu tarafından İslami camia içinde telakki edilmesi olayın vahametini daha da büyütmektedir. Tarafeyn'in birbirlerine karşı kullandıkları savaş malzemeleri asla İslami değildir. Her iki tarafta durdukları yer itibari ile İslami camiayı temsil etmemektedirler. Yapacakları hata ve yanlışlardan İslami camia sorumlu tutulamaz. Bazı kalemşörlerin bu çatışmada kendi taraflarının İslami camiayı temsil ettikleri ve savaşın İslami camiaya yönelik yapıldığı iddiası kendi şahsi yorumlarından ibarettir." ifadelerini kullandı.
Kamuoyunun iki taraf üzerindeki algısının onları daha ahlaki davranmaya mecbur etmesi gerektiğine işaret eden Kağnıcıoğlu, "Her iki tarafı da bu çatışmanın içerisinde ahlaki sınırlar içerisinde kalmaya, temsil ettikleri vehm olunan yüce İslam'a leke getirmemeye çağrıda bulunuyoruz. Menfaatler ve iktidar üzerine kurulu çatışmanızı dinimizin değer ve ilkeleri üzerinden yapmayın, kendi iktidar kavganıza yüce İslam'ı alet etmekten sakının diyoruz." Diyerek basın açıklamasını noktaladı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir