• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
`Siyasette kirli bir ittifak var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ORDU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık`ta başlatılan İstanbul merkezli operasyon ve ardından yaşanan gelişmeleri Ordu`nun Ünye ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde değerlendirdi. Operasyonu `uluslararası oyun ve kötü bir tezgah` olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, küresel güçlerin teşeronluğunu üstlenen yerli piyonlar kullanıldığını söyledi.

 

İktidarda oldukları 11 yıl boyunca yolsuzluğa müsamaha göstermediklerini belirten Başbakan Erdoğan, Yolsuzluklarını üzerini örtmediklerini, örtmeyeceklerini ifade ederek, yolsuzluk yapanlara hoşgörü göstermeyeceklerini ifade etti.

 

"Yolsuzluk olan yerde milli gelir yükselir mi? Diye soran Başbakan Erdoğan, hükümetin icraatlarını anlatarak CHP`yi eleştirdi. Erdoğan, "Bunlar basit siyaset yapıyorlar. İftira atayım tutmazsa iz bırakır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara şunu söyleyin: Aynaya bakın. Siz CHP MHP olarak ne yaptınız diye sorun. Yaptıkları bir şey yok." dedi.

 

"Birileri afra tafra yapıyorsa onların karşısına dikiliriz"
"Kişilerin bireysel olarak yaptığı yanlış varsa yargı kurumunun, hukukun içerisinde bu yetkiyi kullanacağını ifade eden Erdoğan, "Birileri afra tafra yapıyorsa kusura bakmasınlar yürütme olarak bizler onların karşısına dikiliriz. Görevini yapmazsa kusura bakmasın. Yargı mensuplarını oraya millet göndermedi. Milletin gönderdikleri gönderdi. Yasama, yürütme, yargı bağımsızdır ama yasalarda tanımlandığı şekilde hareket edilmelidir. İstediğim gibi baskın yapayım, istediğim yeri operasyonla basayım. Kusura bakma yetkiyi alırsın yaparsın.

 

Polis için verdiğim mücadeyi herkes bilir. 20 kişiyle ofisi evi basacaksınız sonra külhanbeyi gibi elinde tesbihle gezeceksin. Biz buna sabretmeyiz buna da yasalar neyi gerekiyorsa haddini bildiririz. Herkes görevini yasalar nasıl düzenlemişse öyle görev yapacaktır." diye konuştu.

 

"Yolsuzluk kılıfı ile sunulan çirkin tuzak"
Son günlerde hükümete karşı başlatılan kampanyanın yolsuzluk kılıfı ile sunulan çirkin bir tuzak olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milleitm bunu görsün kirli oyun büyük Türkiye`ye karşı oynanan oyundur. Bu kirli oyun bize olmaktan ziyade milli iradeye milli egemenliğe karşı oynanan oyundur bu siyaseti tibarsız kılma girişimdir uluslararası oyunlar var. Ulusal ve yerel bazda bunun taşeronları var.

 

Edepli ol edepli. İktidar partisni polis gelip denetleyecekse bunun usulü vardır bu başlığı atan gazetenin kendi zihniyeti bu olduğu için baskından baskına dolaştıkları için zannediyorlar ki AK Parti de böyle durumda kalır. Bizim abdestimizden de namazımızdan da şüphemiz yok. Onu siz muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi kararı ile tescilli dosyalarında arayın. Sen önce devletin sana verdiği parayı çar çur ettin. Anayasaya mahkesmesi seni cezaya mahkum etti. Bu uluslararası oyun bu kötü tezgah. Küresel güçlerin teşeronluğunu üstlenen yerli piyonlar burada kullanılıyor. Gezi`de nasıl oyunu bozduysak burada da bozacağız."

 

Halk Bankasını hedefe koyarak kimin ekmeğine yağ sürüyorsunuz? Kimin adına çalışıyorsunuz? Halk Bankası`nın kaybettiği para kimin kaybı? Diye soran Başbakan Erdoğan, "Bu banka Türkiye bankalarından en başarılı banka oldu bizim dönemimizde. Halk Bankası 11 yıl önce millete yük oluyordu bu bankayı kamu bankasını hedefe koydular. Dert yerli uluslararsı işbirliği uluslararası boyutta bu işletti Bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor bu banka Türkiye düşmanlarını ürkütüyor. Korkmadan, çekinmeden bu gerçeği anlatacağız. Biz bu oyunu milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Hükümetimizi hedef alan kampanya başka amaçlarda taşıyor. Son bir yıldır Ünye`ye terörden dolayı şehit geliyor mu? Ünye`de son bir yıldır anneler babalar ağladı mı? Hayır, cevabınız birilerini rahatsız ediyor. Bir hesap yaptık. Teör nedeniyle büyük kayıplara uğradık. Bu tertip çözüm sürecini sabote etme girişimidir. Bazıları diyor ki yargının verdiği talimatlara uymak gerekir. Yargı hukukun dışına çıkarsa elimizde imkan varsa biz de bunu kullanırız." şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir