• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Afgan vali ve beraberindeki heyet Konya'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Aralarında Sar-ı Pul Vilayeti Valisi, Özel kalem müdürü, altı kaymakam, Ulusal Güvenlik Birimleri Şefi, İl Güvenlik Amiri, Sosyal İşler Daire Başkanı, Vali sözcüsü, Adliye Başkanı, Sağlık Daire Başkanı, Elektrik Daire Başkanı, İnsan Kaynakları Başkanı, Kadın İşleri Daire Başkanı, İl Şura Meclisi üyesi/Şura Sekreteri, Tika Mezarı Şerif Ofisi Tercümanı, Cevizcan İl İmar Ekibi Tercümanı'nın bulunduğu yirmi kişilik heyet Afganistan'ın idari kapasitesini yükseltmek ve geliştirmek amacıyla tecrübe ve kazanımlardan faydalanmak için geldikleri Türkiye'de Konya Valisini ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Proje Koordinatörü Doktor Selahattin Ataş, "Afganistan heyetimizin burada oluşunun nedenini arz edeyim. NATO bünyesindeki imar ekipleri bizleri Afganistan'ın idari kapasitesini yükseltmek ve geliştirmek Maskatlı olarak davet ettiler. İçişleri bakanlığımız müsteşarımızın himayeleriyle oradaki idari kapasiteyi geliştirmek amacıyla, çeşitli vilayetlerde eğitim programları sürdürdüler. Bunlardan biri Cevizcan vilayetinde 17 günlük yapılmış eğitim programıydı. Yanımızda Diyarbakır Sur Kaymakamı ve Erzurum Yağköy Kaymakamıyla ve 3 kişiliyle orada 17 günlük bir eğitim gerçekleştirildi. Cevizcan vilayetinin ve orada eğitim alan 120 idarecinin Türkiye'deki uygulamayı yerinde görmek istemesi ve teorik eğitimin uygulamaya nasıl dönüştüğünü görmek istemeleri üzerine Buser vilayetinde bir eşleştirme yapıldı.

 

Yine sayın valimiz Abduljabar Beyi ve buradaki kaymakam ve il müdürlerinin talebi üzerine Türkiye'deki eğitimin uygulamalı kısmını da görmek istediler. Bakanlık müsteşarımızda bu sefer Sar-ı Pul vilayetiyle Gaziantep vilayeti eşleştirildi. Ancak Selçuklunun başkenti olan Konya, Hz. Mevlana'nın kenti olan Konya bizim her zaman uğrak yerlerimizden biri oldu. Bu programımızda bundan sonra, Mardin, Şanlıurfa GAP gezisi ve Gaziantep'te uygulama şeklinde devam edecek." dedi.

 

Sar-ı Pul Vilayeti Valisi Hakbin ise, "Biz Afganistan memurları olarak, ilk defa kapasite arttırmak maksadıyla bu şehre geldik. Aynı zamanda ünlü düşünür Hz. Mevlana'nın kabrini de ziyaret etmek için geldik. Afganistan tarihi boyunca kendi geleceği ve özgürlüğü için savaştı, onuruyla mücadele etti. Biz rekabeti tekniksel bir rekabet olarak sürdürmek istiyoruz. Bu neden tecrübe ve kazanımlarınızdan faydalanmak amacıyla buraya geldik. Ülkenizin yapmış olduğu yardımlardan dolayı ve sizinde sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Konya Valisi Muammer Erol ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz kendileriyle bilgi ve beceri paylaşımı konusunda her zaman işbirliğine açığız. Ayrıca Hz. Mevlana'nın bulunduğu topraklardan bize getirdikleri, köklerini bize hatırlatan bir ortam içinde ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir