• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Htl Teknik Enstitüsü yangın alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AVUSTURYA - Innsbruck Sehrindeki Htl Technik Enstitüsü´de sınıfta yapılan deneyden dolayı yangın alarmı çaldı. Alaıımın yılbaşı tatilinden 2 gün önce olması ögrencileri hayli korkuttu.

Deneyi yapan kimya öğretmeni Dr. Grif Katharina öğrencilere yılbaşı öncesınden bir eğlence ve patlatılan bombaların nasıl çalıştığı üzerine bir deney yapmak istedi. Bu deneyden önce bir kaç deney daha yapmıştı. Görgü tanıkları olayı şöyle anlatılar: "Sıra bomba deneyine geldiginde özel yapılan deney odasına girip öğrencilerde camın arkasından deneyi göstermek istedi. Deneyi hazırladıktan sonra kibritle küçük bir cam kabın icinde olan barut tozunu ve diğer maddeleri yaktı ve bu arada deneyi yaptıgi camları kapattı .

Öğrenciler daha sonra olayı anlatmaya şöyle devam etti. "Ateşin etkisiyle yanan ve duman çıkartan barut tozu normalde yapılan deney odasındaki havalandırmadan çıkması lazımdı ama havalandırmanın biri bozuk olmasından dolayı çalışmayıp dumanı camdan dışarıya bıraktı. Öğrenciler cami acıp dumanın dışarıya bırakmaya çalıtılar ama tam oesnada yangın alarmı çaldı. 1800 öğrencinin bulunduğu ve Tirol´ün en büyük okulu olan Htl Technik Enstitüsün´den öglen vakti oldugundan dolayı 800 Öğrenci çıktı ve Enstitünün yanında bulunan (Universitätskirche) University Church´in boş alanında toplandılar." (Muhammed Kasim Tufan-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir