• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Oğlumu Vurup, Kurşun İzini Kapatmışlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunceli`nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Karakolu 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı`nda 2009 yılı Ekim ayında görev yaparken askeri makamlarca intihar ettiği bildirilen Piyade Er Murat Oktay Can`ın babası Oktay Can, oğlunun komutanı tarafından vurulduğunu ve başında bulunan 2 mermi izinden birisinin hastanede estetik ameliyatla kapatıldığını iddia etti.

Acılı baba, ameliyatla `Şüpheli ölümü` gerçekleşen oğlunun davası sürerken delilleri ortadan kaldırıldığını belirtti.

2009 yılı Ekim ayında Tunceli`nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Karakolu 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı`nda görev yaparken askeri makamlarca intihar ettiği bildirilen Piyade Er Murat Oktay Can`ın babası Oktay Can, daha önce oğlunun tartıştığı komutanı tarafından vurulduğunu iddia etmişti.

Acılı baba, yeni eline ulaşan evrak ve fotoğraflar doğrultusunda oğlunun morgdayken estetik ameliyat yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Askerde şüpheli şekilde ölüm` olayını, Türkiye`deki iç hukuk yollarının tükenmesinin ardından Ocak ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne (AİHM) taşımıştım. Yapılan otopside yakın mesafeden kafada iki kurşun yarası olduğu tespit edilmiştir. Ancak, intihar eden bir insanın kendi kafasına 2 kurşun atması mümkün değil. Oğlum komutanı tarafından vurulmuştur. Bütün deliller karartıldı. Olay yeri inceleme ile morgda çekilen fotoğraflar arasında çok büyük fark var. Fırat Üniversitesi`nden gelen doktorlar oğlumdaki ikinci kurşun izini ameliyatla kapatmıştır. Doktorlar hakkında Antalya ve Elazığ Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundum."

RÖNTGENİ GÖNDERMEDİLER

Otopside iki yara izi bulunmasına rağmen ameliyatla birinin neden kapatıldığını anlayamadığını belirten Can, şöyle konuştu: "Oğlumun silahında mermi eksiği yok. Arkadaşları da `intihar etmedi` dedi. Özel eşyalarında da röntgen çıkmadı. Göndermediler. Çünkü, oğlumun röntgeni gelse iki kurşun gözükecekti. Elazığ 8 Kolordu Komutanlığı röntgeni göndermedi. Ayrıca, oğlumun silahının emniyeti bile kapalıydı"

Oğlunun intihar etmediğini sonradan eline silah verildiğini belirten Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Deliller karartılmak isteniyor. Alnı hiç yere gelmediği halde kafasında ve saçında kumlar var. Dışarıdan kulübeye getirildiğini düşünüyorum. Sağlık ekibi çağırılmamış ölünceye kadar beklenmiştir. Kapalı alanda olduğu iddia edilen bir yerde mermi çekirdeği de bulunamadı. Oğlumun ölümünden sonra o kulübe yıkıldı."

OĞLUMUN ŞEHİTLİĞİNİ İSTİYORUM

Şehit töreni yapılan oğlu hakkında iki gün sonra `İntihar etti` denildiğini belirten Oktay Can, sözlerine şöyle devam etti: "Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Ben yandım başkaları yanmasın. Ölene kadar bu davanın arkasında duracağım. Başka anne babalar yanmasın. Sorumlular bulunsun. Fırat Üniversitesi`nde ölümü sonrası ameliyatı gerçekleştiren doktorlar hakkında ve askeri kanaldan karakolun bulunduğu komutanlığa suç duyurusunda bulundum. Dava devam ediyor. Otopside ateşli silah yaralanması olarak geçti. Deliller karartıldı. Ölüm sebebi bize şehit denildi ve garnizon komutanlığı şehit töreni yaptı. 3 gün soran bölgedeki komutan kendi kendini vurduğunu söyledi. Benim oğlum intihar etmez. Oğlumun şehitliğini istiyorum."

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir