• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Yöresel hayvancılıktan modern hayvancılığa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Türkiye'de faaliyet gösteren 26 Kalkınma Ajansı içerisinde ilk olarak Tarım ve Hayvancılık sektöründe teklife çıkan DAKA, son 2 yıl içinde sadece Muş ve ilçelerinde model hayvancılık yapmak isteyen 11 projeye Mali Destek Programı (MDP) kapsamında 2 milyon 124 bin 790 TL hibe destek sağladı.

 

50 yıldır Muş Merkez'e bağlı Harman Köyü'nde yöresel hayvancılık yapan Hamdi Sena Karakaya 2010 yılında DAKA'ya'Doğduğum Yerde Doymak İstiyorum' isimli proje sundu. Projesinin onaylanmasından sonra modern hayvancılık yapmak isteyen Karakaya'ya DAKA'dan177 bin 134 TL hibe desteği verildi.

 

"Hayvancılığa destek sağlanırsa istihdam sayısı artar"
Daha önce elindeki 300 küçükbaş hayvanı sattıktan sonra az sayıdaki büyükbaş hayvanla çiftçiliğe devam eden Hamdi Sena Karakaya, yıllardır hayalini kurduğu modern hayvancılığa DAKA'nın desteğiyle kavuştu. Ajanstan aldığı hibe destekle 40 adet büyükbaş gebe düve alan Karakaya, yeni yaptırdığı ahırla modern hayvancılığa geçiş yaptı. 373 bin 362 hektar çayır ve meraya sahip olan Muş'un tarım ve hayvancılığa müsait olduğunu belirten Karakaya, DAKA gibi kurumların destekleriyle bölgede hayvancılığın gelişebileceğini söyledi.

 

Ajanstan aldığı hibe destekle şuan için 4 kişiyi istihdam ettiğini kaydeden Karakaya, "Yeni bir entegre tesis kurmak istiyorum. Tarım ve hayvancılığa iyi destekler verirse entegre tesisi kurarım. Bu durum da hem Muş'ta hayvancılığın gelişmesine sebep olacak hem de istihdam sayısını artırmış olacağız." diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir