• DOLAR 32.555
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2425.891
  • ...
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi 28 Aralık'ta açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binası, 28 Aralık Cumartesi günü, 'Bilimin Sultanları' adlı özel sergiyle açılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente prestij katacak olan bursa bilim ve teknoloji merkezi'nin yeni binasının 28 Aralık'tan itibaren konuklarını ağırlayacağını söyledi.

BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı'nın yanında yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi, açılış için gün sayıyor. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin bu dönem kente kazandırılan en önemli anıtsal yapılardan biri olduğunu ifade etti.

Gençlerin bilgilerinin uygulamadaki örneklerini merkezde görebileceğini belirten Altepe, "Bilim ve Teknoloji Merkezi, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilecekleri önemli bir merkez olacak. Uluslararası çapta ziyaret edilebilecek olan mekan bir eğitim merkezi olarak da hizmet verecek" dedi.

Altepe, Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla hayata geçirilen projede sona gelindiğini belirterek, "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin açılışını 28 Aralık'ta yapacağız. İlk İslam alimlerinin buluşlarından oluşan 'Bilimin Sultanları' adlı önemli bir sergiyi de burada açacağız. Sergi 6 ay boyunca burada ziyaret edilebilecek. Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne ait 250'yi aşkın deney düzeneği de buraya yerleştirildi." ifadelerine yer verdi.

Zaman zaman farklı sergilerin de merkezde yer alacağını söyleyen Altepe, 'Bilimin Sultanları' sergisinin hazırlıklarını ve fen bilimleri deney düzeneklerini dikkatle inceledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir