• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Esnaftan Unutulmaya Yüz Tutmuş Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep eski Şahinbey Belediyesi civarında dönercilik yapan Tuncay Koluş, harcama ve tüketim yozlaşmasına uyan topluma karşı mübarek Ramazan ayında dükkanının kepenklerini kapatıp "Ramazan i Şerifleriniz Mübarek Olsun Ramazan Süresince Kapalıyız" yazan bir afiş astı.

 

Ramazan Kazanç ve Ticaret Ayı Değil İbadet Ayı Olmalıdır
Ramazan ayının ibadet ve günahlardan af dileme ayı olduğunu dile getiren Tuncay Koluş "Ramazanda insanlar nasıl kazanırım düşüncesinden ziyade kendimi nasıl ibadetlere müsaitleştiririm düşüncesinde olmalıdır" diyerek 11 ay boyunca öğle namazları müşterinin kalabalık olduğu saatlere denk geldiği için cemaatle kılamadıklarını söyledi. Dükkânı kapatıp kendini Ramazana hazırladığı için ibadetlerine daha çok vakit ayırabildiğini söyleyen Koluş, "Şimdi öğlen namazını cemaatle kıldıktan sonra yapılan mukabeleye de rahatlıkla katılabiliyoruz. Ramazan tefekkür tövbe ve ibadet ayı olmalıdır, bence herkes elinden geldiğince kendini Ramazan da müsaitleştirerek biraz daha ibadet yapma imkânı bulmalıdır." diyerek Ramazanda yapılan ibadetlerden alınan hazzın hiçbir ayda tadılamayacağını ifade etti.

 

İnsan Rabbine Bağlandıktan Sonra Rabbi Kulunu Rızıksız Bırakmaz
Daha önce rızık endişesiyle Ramazan da dükkanı çalıştırdıklarını söyleyen Koluş, "Bir defasında evimde yangın çıktı. Başka bir Ramazan da ise birçok borcun altına girdim. Daha sonra ortağımla oturup konuştuk aylar öncesinden Ramazana hazırlık yaptık sonra sağda solda ne kadar borcumuz varsa kapatmaya çalıştık. Dükkan sahibiyle de konuşarak kirayı bir ay geç vermeyi kararlaştırdık." diyerek insan isterse Allah`ın (cc) ona işini kolaylaştıracağını belirtti.

 

Şimdi dükkanının önünde iftarlık meyan şerbeti ve urmudut suyu satarak ev ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Koluş Rabbim helal kazançlara bereket katandır ifadesini kullandı.

Bekir Aslan İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir